Uusimmat

Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet -elokuvan voi nyt katsoa kotona, mutta vain yhdestä palvelusta

18.01.2024 07:34 Muropaketin toimitus
Kuolleet lehdet

Kuva: Malla Hukkanen © Sputnik

Aki Kaurismäen viiden tähden Kuolleet lehdet -elokuvan teatterilevitys jatkuu edelleen, mutta nyt sen voi katsoa myös kotisohvalta.

Kuolleet lehdet on julkaistu Elisa Viihde -palvelussa digitaalisena myyntiversiona. Vuokraversio tulee saataville reilun viikon päästä perjantaina 26. tammikuuta.

Elisa Viihde oli yksi Kuolleiden lehtien rahoittajista.

Ensi viikolla selviää, pääseekö kansainvälisesti laajalti kehuttu Kuolleet lehdet edustamaan Suomea Oscar-kisassa, kun lopulliset ehdokkaat paljastetaan tiistaina 23. tammikuuta.

Kuolleet lehdet on kansainvälisesti Aki Kaurismäen toiseksi menestynein elokuva euroissa mitattuna

Alma Pöystin ja Jussi Vatasen tähdittämän Kaurismäki-uutuuden virallinen kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kuolleet lehdet kertoo kahden yksinäisen, sattumalta Helsingin yössä toisensa kohtaavan ihmisen (Alma Pöysti ja Jussi Vatanen) yrityksestä löytää elämänsä ensimmäinen, ainoa ja viimeinen rakkaus. Heidän tietään kohti tätä kunnioitettavaa päämäärää varjostavat miehen alkoholismi, kadonneet puhelinnumerot, tietämättömyys toistensa nimistä tai osoitteista ja elämän yleinen taipumus asettaa esteitä onneaan etsivien tielle. Tämä lempeä tragikomedia on jo kadonneeksi luultu neljäs osa Aki Kaurismäen työläistrilogiaan (Varjoja paratiisissa, Ariel ja Tulitikkutehtaan tyttö).”

Muropaketin uusimmat