Uusimmat

Applen patentoima materiaali eliminoi antenniviivat metallikuorista

23.06.2015 01:45 Juha Kokkonen

iPhone 6

Metalli on ollut suosittu materiaalivalinta monissa viimeaikaisissa lippulaivapuhelimissa, mutta sen myötä on tehtävä myös tiettyjä kompromisseja. Laadukkaan ja tukevan tuntuman kääntöpuolena se tuo haasteita puhelimen suunnitteluun, sillä metallirakenne sopii huonosti yhteen radioaaltojen kanssa. Esimerkiksi matkapuhelinyhteyden, WiFin, Bluetoothin ja NFC:n antennit sekä langaton lataus toimivat heikosti metallikuoren läpi. Laitevalmistajat ovat ratkaisseet nämä ongelmat toteuttamalla alumiinikuoriin erilaisia muovisia osia, kuten Applen ja HTC:n malleissa nähtyjä metallirakenteeseen sulautettuja antenniviivoja.

Kaikkien silmään muoviset viirut keskellä metallipintaa eivät näytä erityisen tyylikkäiltä, jonka kannalta Applen hakema uusi patentti saattaa tarkoittaa hyviä uutisia. Patentti paljastaa Applen kehittäneen uuden komposiittimateriaalin, joka näyttää ja tuntuu täysin anodisoidulta alumiinilta, mutta ei estä radioaaltojen pääsyä lävitseen. Toisin sanoen se mahdollistaa antenniviivojen häivyttämisen sekä myös muiden fyysisten yksityiskohtien naamioimisen osaksi metallirakennetta. Patenttihakemuksessaan Apple kuvailee ratkaisua sopivaksi esimerkiksi kannettavien tasohiiren sekä juurikin puhelimien ja tablettien antennien naamioimiseen.

Kuten monien muidenkin patenttien tapauksessa, toistaiseksi ei ole tiedossa tuleeko Apple hyödyntämään patentoimaansa materiaalia tulevissa metallirakenteisissa tuotteissaan.

Business Insider, Apple invented a way to overcome one of the iPhone’s biggest design hurdles

US Patent & Trademark Office, NON-CAPACITIVE OR RADIO FREQUENCY-TRANSPARENT MATERIALS WITH ANODIZED METAL APPEARANCE