Uusimmat

Jospa se tästä: Steamissä on jo 1500 Linux-peliä

21.09.2015 15:50 Jukka O. Kauppinen

Valven digitaalisen Steam-pelipalvelun tarjonta kasvaa nykyään hurjaa vauhtia. Linux-alustalle julkaistaan nykyisellään noin sata peliä kuukaudessa.

Linux-pelien tarjonnan määrä on jopa suhteettoman suuri, sillä natiiveja Linux-julkaisuja on Steamissä jo 1500. Windows-pelejä on 6500 ja OS X –pelejä 2300. Steamin asiakaskunnasta alle yksi (1) prosentti pelaa Linuxilla.

Linuxin suosiota selittääkin muutama ihan muu asia. Moni pelikehittäjä kääntää katalokiaan Linux-alustalle odotellessaan, että SteamOS-pohjaiset pelikoneet ja Steam Machine –laitteet tulevat kauppoihin. Linux-käännökset ovat tavallaan valmistautumista tulevaisuuteen.

Siinä samalla firmat kehittävät monialustajulkaisujärjestelmiään, missä kohtaa Linux-julkaisu on hyvää treeniä tulevaa varten. Ja saadaanpa peli samalla uuteen ympäristöön, mahdollisesti helpommin käsiteltävään, käännettävään ja ylläpidettävään muotoon. Linux-pohjalta kun on helppo tehdä uudelleenjulkaisuja tulevaisuudessa.

Valtaosa uusista Linux-peleistä on pienempiä indievirityksiä, mutta myös isomman sarjan pelit kuten Metro 2033 / Last Light, Company of Heroes 2, Shadow of Mordor, ARK: Survival Evolved ovat saaneet Linux-versionsa.

Lähde: Phoronix

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat