Uusimmat

Steamin pelikauppa näyttää nyt, miksi käyttäjälle suositellaan juuri tiettyä peliä

10.05.2017 18:34 Muropaketin toimitus

Valve on tehnyt Steamin pelikauppaan muutoksen, joka tekee palvelun käytöstä läpinäkyvämpää.

Pelijakelupalvelu Steamin pelikauppaan on tehty kiinnostava uudistus. VG24/7 raportoi, että pelikaupan suosituksissa kerrotaan nyt, miksi käyttäjälle suositellaan juuri tiettyjä pelejä.

Steamin pelikauppa on ennenkin tarjonnut pelisuosituksia, mutta niiden taustoja ei ole paljastettu. Nyt käyttäjän pitäisi pystyä näkemään, miksi palvelu suosittelee kutakin peliä. Suosituksiin vaikuttavat paitsi aiemmin pelaamasi samankaltaiset pelit, myös esimerkiksi pelien saamat arvosanat, sekä se, ovatko kaverisi pelanneet peliä tai lisänneet sen toivelistalleen.

VG24/7:n mukaan Valve pyrkiikin jatkossa palvelemaan yhä paremmin erilaisia kuluttajaryhmiä. Yhtiö kertoo jakaneensa pelaajat ja pelikehittäjät eri ryhmiin, joille voidaan tarjota erilainen käyttäjäkokemus.

”Kehittäjillä on kilpailevia kiinnostuksenkohteita, mikä voi vaikuttaa itsestäänselvältä, mutta se on pelaajien kannalta myös totta”, todetaan Valven blogitekstissä. ”Osa pelaajista nimenomaan nauttii Early Access -tuotteista, kun osa ei halua koskaan nähdä niitä.”

Läpinäkyvä suositusjärjestelmä on osa Steamin pelikauppaan suunniteltuja uudistuksia, joita tulee jatkossa lisää. Alta näet kuvan siitä, miltä suositusten pitäisi nyt näyttää (englanniksi).

Aiemmin kerroimme, että Steam tulee kevään aikana luopumaan aloitteleville kehittäjille tarkoitetusta Steam Greenlight -palvelusta. Jatkossa palvelu tulee itse päättämään, mitkä tuotteet otetaan pelikaupan valikoimiin.

Steam
Kaikki jutut aiheesta