Uusimmat

Elefunk (PS3)

11.06.2008 15:50 Petteri Kaakinen

Lemmings on varmasti yksi rakastetuimmista puzzle-peleistä kautta aikojen. Vuosien varrella onkin julkaistu monia pelejä, joissa on samantyylinen tavoite saada erilaisia otuksia ja asioita paikasta A määränpäähän B käyttämällä tarjolla olevia keinoja. Yksi näistä peleistä on PC:lle julkaistu freeware-peli Bridge Builder, jossa piti rakennella siltoja kestämään junien aiheuttamaa rasitusta.

PS Storessa kesäkuussa julkaistava Elefunk toimii samalla periaatteella, mutta siltojen kestävyyttä testataankin elefanteilla.

Pääpiirteittäin tavoite on saada norsu(t) rotkon puolelta toiselle. Myöhemmin tulee vastaan tehtäviä, joissa pitää kerätä kenttiin ripotellut kultaiset norsunpäät ennen kuin vie norsut päätepisteeseen.

Siltojen rakennusmateriaalina käytetään metallia, puuta ja narua, joilla jokaisella on omat ominaisuutensa ja joita kaikkia pitää osata käyttää oikeissa paikoissa. Metalli on kestävintä, mutta se joustaa vähiten. Naru taasen ei ole hirveän kestävää materiaalia, mutta se joustaa eniten. Puu on ominaisuuksiltaan näiden kahden keskivaiheilta.

Puzzleihin lisää lisäsyvyyttä pelin pisteytysjärjestelmä. Pisteiden määrään ei vaikuta vain nopeus, vaan myös käytettyjen osasten määrä. Vaikka kentän olisikin läpäissyt jo kerran, niitä tekee mieli pelata uudestaan löytääkseen aikaisempaa vähemmän palasia vievän ratkaisun kestävän sillan rakentamiseen.

Lisää ikää tarjoaa myös Time Attack -pelimuoto. Siinä pitäisi miettiä aikarajan puitteissa miten satunnaisgeneraattorin kehittämä variaatio vajavaisesti esitäytetystä kentästä pääsee läpi rajatulla määrällä eri osasia.

Kenttien hyvä uudelleenpelattavuusarvokaan ei auta tekemään Elefunkista erityisen pitkäikäistä peliä. Tarjolla on vain neljä maailmaa, joista jokaisesta löytyy kuusi painovoimantäytteistä haastetta. Niistäkin yksi per maailma on minipelimäinen bonuskenttä. Vaikka loppupuolen kenttien ratkaisemiseen saa kulumaan aikaa, tarjonnan näkee silti läpi aivan liian nopeasti. Puzzle-pelien veteraaneilla tuskin kuluu yhtä tai kahta iltaa kauemmin läpäistä peli.

Elefunk on teknisesti vaatimaton pähkäilypeli, joka viihdyttää aikansa. Kenttiä olisi suonut olevan enemmän peruspaketissakin, mutta onneksi niitä vaikuttaisi olevan tulossa lisää valikon vielä tyhjän Online Storen perusteella. Tämä jos mikä on kuitenkin sellainen peli, joka olisi hyötynyt suuresti Sonyn ja  Little Big Planetin mainostamasta Play, Create & Share -mentaliteetista.

Jos lisäsisällön hinta vain pidetään kurissa, Elefunkissa on pitkällä tähtäimellä potentiaalia yhdeksi PlayStation Networkin parhaista puzzle-peleistä. Tällaisenaan se jää hieman vajaaksi pelikokemukseksi.

Hinta ei ole vielä tämän arvostelun kirjoitushetkellä tiedossa. Elefunk on hyvä ostos ongelmanratkontanälkään, jos se tulee maksamaan noin 4-5 euroa. Kymmentä euroa lähentelevät hinnat alkavat olla turhan paljon näin pienestä paketista.

ps. Elefunkissa on myös moninpeli, mutta se ei näyttänyt toimivan arvosteluversiossa ennen julkaisua. Peli tulee myyntiin PlayStation Storeen kesäkuun aikana.

 

Tekijä: 8bit Games
Julkaisija: Sony
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1-?
Pelin kotisivu: http://www.us.playstation.com/PS3/Games/Elefunk

 

 

Lue lisää eDomesta

Ensimmäinen indie-peli nyt PlayStation Networkissa

Gran Turismo 5 Prologue (PS3)

Haze (PS3)

PlayStation 3:n ladattavat pelit testissä – PlayStation Storen parhaat

PlayStation 3:n verkkopalvelun suosio vahvassa kasvussa, suosituimmat PSN-pelit

PlayStation Store avautuu myös PC-käyttäjille

PSN saavutti miljoonan rajan Japanissa

Time Crisis 4 (PS3) 7.4.2008

Uusittu PlayStation Store aukeaa ensi viikolla – hunajana Metal Gear Solid Online