Uusimmat

Melkoinen huijaus: äärimmäisen vaikea peli sisälsi vain ensimmäisen kentän, Valve palauttaa ostajien rahat

10.08.2015 15:00 Jukka O. Kauppinen

Toukokuussa julkaistu Journey of the Light vaikutti pitkään erikoiselta ja jännittävältä peliltä. Se oli jokseenkin sekopäinen aivojumppaseikkailu, jonka pelisuunnittelu oli suoraan hulluuden syvimmistä syövereistä ja ongelmat samaa luokkaa. Siksi se nousikin pieneksi kulttihitiksi – pelaajat kun pistivät voimansa yhteen ja yrittivät ratkoa peliä yhteisvoimin.

Ja silti homma ei meinannut edetä millään. Jos jo ensimmäinen kenttä oli liki mahdoton ratkaistava, niin entäs seuraavat? Todella kovia haasteita rakastavat pelaajat istuivatkin porukalla Journeyn kimpussa, kunnes karu totuus alkoi paljastua.

Pelin ensimmäistä kenttää ei näet voi läpäistä lainkaan. Eikä siinä sen enempää kenttiä olekaan.

Niin. Journey of the Lightin kehittäjä näyttäisi tehneet tietoisesti totaalisen sekavan ja omituisen pelin, jonka liki mahdottoman vaikeustasomuurin taakse on piilotettu törkeä huijaus: eihän siellä edes ole loppupeliä! Eikä oikeastaan edes ensimmäistäkään tasoa.

Pelin Steam-sivuilla mainostetaan, että se sisältää yhteensä seitsemän tasoa – mutta hakkeritpa löysivät pelin uumenista vain sen ihan ensimmäisen tason.

Kehittäjä itse, Lord Kres, on kiistänyt kaikki syytökset ja väistellyt lehdistön kysymykset.

Valven puolella tilanteesta on kuitenkin vedetty johtopäätökset, ja yhtiö palauttaa kaikkien Journey of the Lightin ostajien rahat ilman mitään lisäkysymyksiä tai perusteluja.

Lähteet: MCV, Kotaku

Lisätietoja: Journey of the Light

Lisää aiheesta

Valve otti tylyn linjan kauppapaikkahuijauksiin – ei palautuksia 

Zombiemorppi H1Z1:n huijarit saavat isoa kenkää – pelikehittäjä pakottaa pellet nöyriksi 

Kickstarter-trollin uhriksi joutunut pelitalo yrittää uudelleen 

World of Warcraft -bottimaakari myöntää tappionsa 

Muropaketin uusimmat