Uusimmat

Huhu: PlayStation 5 Pro ilmestyy syksyllä samaan aikaan konsolin perusversion kanssa

Kuva: Sony

02.03.2020 12:05 Muropaketin toimitus

Japanilainen pelitoimittaja väittää, että Sonyn tulevasta konsolista tuodaan saman tien markkinoille kaksi versiota.

PlayStation Universe raportoi uudesta tai oikeastaan uudelleen pintaan nousseesta huhusta, että PlayStation 5 -konsolista olisi tulossa myös tehokkaampi Pro-versio. Japanilaistoimittaja Zenji Nishikawa kertoi asiasta alunperin jo viime vuoden syyskuussa, mutta nyt se on noussut uudelleen pintaan.

Nishikawan mukaan PS5:n ohella olisi siis tekeillä myös PS5 Pro, joka kaiken lisäksi julkaistaisiin samalla kertaa perusmallin kanssa. Hänen mukaansa PS5:n perusmalli on tehokuudeltaan yhdeksän terafloppia, mutta PS5 Pro olisi tehokkuudeltaan samaa luokkaa Xbox Series X:n kanssa.

Nishikawa myös väittää, että PS5 Pro tulee olemaan erittäin hintava, jopa 600 dollarin luokkaa. Tarkkaa hintaa hän ei kuitenkaan väitä tietävänsä.

Toimittajan väitteisiin kannattaa suhtautua erittäin skeptisesti. Tosin Nishikawa on aiemmin vuotanut oikeaksi osoittautuneita tietoja esimerkiksi viime vuonna ilmestyneestä Nintendo Switch Litestä.

Totuus kaikista PS5-huhuista paljastuu viimeistään sitten, kun Sony viimein esittelee uuden konsolinsa maailmalle. Tälle ei tiedetä mitään päivämäärää.