Uusimmat

Ukkospilvet kerääntyvät – Mortal Kombatia syytetään pikkutytön kuolemasta

21.12.2007 12:07 Miikka Lehtonen

Videopelit, nuo 2000-luvun vastikkeet rock-musiikille, Elviksen lantiolle ja lepakoita pureskeleville hevi-laulajille, ovat taas syyllistyneet kauheuteen. Kaksi kännistä teiniä tappoi pikkutytön, jota heidän piti vahtia. Huonon sanavalinnan johdosta pelit ovat kuitenkin taas joutumassa tulilinjalle.

Amerikkalaismedian edustajat – ja paikalliset kukkahattutädit – pyörittelevät taas käsiään ja kauhistelevat, sillä videopelit ovat vaatineet taas viattoman elämän – ainakin jos jutturaporttia lukee, kuin piru raamattua. Ja näinhän siellä myös tehdään.

Jutun faktat ovat masentavaa ja sekavaa luettavaa. Kaksi teiniä sai vastuulleen vahtia 7-vuotiasta pikkutyttöä tämän vanhempien ollessa poissa. Koska kyseessä oli kaksi teiniä, vieläpä selkeästi kaksi vähän tyhmempää sellaista, kaksikko päätti riipaista tilaisuuden kunniaksi kännit ja homma karkasi käsistä.

Sheriffin raportin mukaan ongelmat alkoivat, kun 16-vuotias Heather Maria Trujillo oli yläkerrassa painimassa vahdittavan tytön kanssa, kuten he Trujillon lausunnon mukaan ”aina tekivät”. Tyttöjen ”Mortal Combatiksi” kutsuma leikki meni kuitenkin humalatilasta johtuen överiksi ja pikkutyttö kuoli heitoista, potkuista ja lyönneistä saamiinsa vammoihin. Miespuolinen syytetty, joka harrasti itsepuolustuslajeja, oli todistajien mukaan huutanut käsiensä olevan rekisteröidyt, tappavat aseet ennen osallistumistaan pahoinpitelyyn.

Amerikassa jyrisee jo kunnolla, sillä lehdistö kutsuu tapahtunutta ”Mortal Kombat -kuolemaksi” ja videopelien syyttely on täydessä vauhdissa, siitäkin huolimatta että viralliset poliisipaperit eivät muodosta asioiden välille minkäänlaista yhteyttä. On toki mahdollista, että tutkinnan edistyessä käy ilmi, että kaksikko todella ammensi inspiraationsa Mortal Kombatista, mutta tämänhetkisten faktojen perusteella siihen johtopäätökseen päätyminen vaatii todellista logiikan loikkaa.

Jäämme odottamaan tutkinnan edistymistä, sekä Jack Thompsonin ja presidenttiehdokkaiden väistämättömiä kannanottoja.

Lue lisää eDomesta

Väkivaltaiset pelit nostavat rikoslukuja?

Dr. Phil pureutuu väkivaltapelien maailmaan

Äiti muisti lastaan haudan takaa videopelin avulla

Jack Thompson taas parrasvaloissa, asianajojärjestö vaatii psykologista tutkimusta

Jack Thompson: minut tapetaan GTA IV:ssä

Tänään telkkarissa: ovatko pelit hupia vai väkivaltamalleja?

Neliraajahalvaantunut poika löysi ilmaisukanavan videopeleistä

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen

World of Warcraft tuo väriä parisuhteeseen ja lakitupaan