Uusimmat

Wiin Civilization hyllytettiin

29.01.2008 18:06 Jukka O. Kauppinen

Sid Meierin klassikkopeli Civilizationia on tungettu muotoon jos toiseenkin. Olipa siitä täysin tunnistettava, joskin ehkä hieman vähemmän pelattava, versio jopa Nokian N-Gagelle. Pitkään työstetty Civilization Revolution aikoo siirtää pelisarjan konsoleille, mutta Wii-versio on joutunut terminaattorin uhkaamaksi.

Wiin Civilization Revolution ei ole tekijätiimin arvioiden mukaan tarpeeksi hyvä. Siinä se. Mitään sen tarkempaa tekijät eivät kerro, mutta Firaxis-studio on lopettanut Wii-version kehittämisen ja keskittää käytetyt resurssit Xbox 360-, PlayStation 3- ja DS-versioihin.

Mistä sitten lieneekään kyse, arvailla saa vapaasti. Pelin kontrollien hiomisen vaikeudesta Wiin kapuloille? Pelidesignista, joka ei sovikaan konsolille? Munauksista kehitystyön aikana?

Civilization Revolutionissa Meierin eeppinen imperiumien rakennuspeli sorvataan uusiksi konsolimuotoon, nätillä grafiikalla varustettuna. Tarjolla on muun muassa 16 eri sivilisaatiota ja tukku historiallisia johtajia. Strategisemman peruspelin lisäksi tarjolla on myös nopeammaksi ja helpommaksi rytmitetty versio, joka on täynnä taisteluja ja toimintaa, kärsimättömille pelaajille.

Jos aikataulut eivät pahasti lipsu, niin DS/PS3/Xbox 360 –versiot julkaistaan ensi kevään mittaan. Syksylle suunniteltu Wii-versio saattaa palata työpöydille myöhemmin.

http://www.firaxis.com/

Lue lisää eDomesta

Catan-lautapelin Xbox-mestari, Brian Reynolds, eDomen haastattelussa

Civilization III: Play the World (PC)

Höyrykylpyä: Sid Meierin pelejä ja Dark Messiah of Might & Magic Steamissä

Railroad Tycoon – klassikko ilmaisjakelussa

Railroad Tycoon 3 (pc)

Sid Meier’s Pirates! (PSP)

Sid Meier’s Pirates: Live to Life (pc)

Sid Meier’s Railroads (PC)