Uusimmat

Sony esitteli uudistetun PlayStation Homen – pino kuvia!

04.02.2008 14:43 Miikka Lehtonen

PlayStation Home -aulasysteemiä on monien tahojen toimesta mainostettu jopa PlayStation 3:n pelastajaksi. Tätä taustaa vasten Sony on ollut ihmeen vaitonainen Homensa suhteen. Ongelmia paratiisissa, vai hiljaisen itsevarmaa viimeistelyä?

Pitkä hiljaiselo on rikkoutunut äskettäin, sillä Sony on esitellyt Homen uudistettua ja reilusti aiemmasta paranneltua versiota Monte Carlossa. Mikäli joku on vielä täysin tietoinen Homen mahdollisuuksista, kyse on hieman Second Life -tyyliin toteutetusta aulasysteemistä, jossa pelaajat voivat keskustella, pelata yksinkertaisia pikkupelejä ja kasailla peliporukoita, jotka sitten siirtyvät vaikka Motorstormin pariin. Mukana on myös kuulemma vino pino kustomointimahdollisuuksia niin Home-avatariaan kuin tämän asuntoa varten.

Sony Computer Entertainmentin luova johtaja, Ron Festejo, selitti WRAL Local Tech Wire -saitin haastettelussa Homen mahdollisuuksia. ”Home on yhdistelmä keskusteluhuoneita, MySpacea, YouTubea ja online-pelaamista”, Festejo selitti. ”Home tulee tarjoamaan pelaajille mahdollisuuden tavata vanhoja kavereitaan ja tutustua uusiin. Se tarjoaa loputtomat viihteen mahdollisuudet, myös pelaamista. Uskomme todella korottaneemme virtuaalimaailmojen rimaa.”

Tilaisuudessa esiteltiin myös kovasti uusittuja Home-auloja, jotka on mallinnettu kuuluisien maamerkkien mukaan. Joissain alueissa voi aistia vaikutteita New Yorkin Times Plazasta, toisaalla taas Las Vegasin meininkiä.

Vaikka Home julkaistaan ilmaiseksi, siitä täyden hyödyn saaminen tulee vaatimaan aitoa riihikuivaa, sillä mikrokaupat ovat päivän sana. Ilmaisen, mainoksilla koristellun tauhkan lisäksi hahmolleen voi ostaa jos jonkinlaista kivaa, aina vaatteista kokonaan uusiin asuntoihin.

Se suurin kysymys – julkaisuajankohta – jäi taas kerran ilman vastausta. Alunperin viime syksyksi kaavailtu Home on kuitenkin tiettävästi siinä kunnossa, että julkista betaa voi odotella lähiaikoina. Vaikka pääpaino tällä kertaa olikin infossa, samoihin aikoihin julkaistiin myös pino kuvia uusitusta Homesta, joten siitä vain hehkuttelemaan ja näkemään unia virtuaalitaloista.

Lue lisää eDomesta

PlayStation, minne matkaat?

PlayStation Homen betatesti alkoi

Huonoja uutisia Japanista: PlayStation Home siirtyi