Uusimmat

eDome rikkoo kävijäennätyksiä, nyt Suomen suosituin pelisaitti

08.02.2008 18:48 Jukka O. Kauppinen

eDomen toimitus haluaa kiittää lämpimästi lukijoitaan, niin vakituisia kuin satunnaisiakin, meitä kohtaan osoitetusta suurenmoisesta mielenkiinnosta. Jo vuodesta 1997 ilmestynyt pelijulkaisu on saanut viimeisen puolen vuoden aikana runsain mitoin uusia lukijoita ja rikkonut Plaza.fi-portaalin kesällä 2006 suoritetun uudistumisen jälkeisiä kävijäennätyksiä yksi toisensa jälkeen.

eDomen lukijamäärät olivat pitkään tasaisen 40-49 000 viikoittaisen uniikin kävijän maastossa, mutta viikolla 43/2007 sivusto rikkoi ensimmäisen kerran 50 000 kävijän rajan (50 424). Enimmillään kävijöitä on ollut yhden ainoan viikon aikana kokonaiset 69 236. Tätä kirjoitettaessa edellisen viikon (5/2008) kävijämäärä oli 59 421. Nousu näkyy selkeästi myös kuukausitasolla.

eDomen päätoimittaja Jukka O. Kauppinen kertoo sivuston näyttävän kasvun olevan yhdistelmä toimitus- ja avustajakunnan yhteistä ahkerointia sekä sivuston sisällön laatuun kohdistetusta panoksesta.

”Sivuston takaa löytyy hyvä tiimi, jonka jäsenissä on niin laajemman näkemyksen omaavia pitkän linjan pelitoimittajia että taitavia nuoremman polven avustajia. Teemme eDomea jatkuvassa keskinäisessä vuorovaikutuksessa ja panostamme parhaamme mukaan laadukkaaseen ja mielenkiintoiseen sisältöön. Olemme myös yrittäneet pitää selkeästi omaa linjaamme uutisoinnissa ja artikkelirintamalla.”

”eDomen lukijat tietävät, että uutisemme tarjoavat usein myös kulissien taakse ulottuvaa analyysiä ja kommentaaria – omanlaisesta näkemyksestä ja jopa kierosta huumorista puhumattakaan.”

Kävijäluvuillaan eDomen on noussut Suomen suurimmaksi julkisesti mitatuksi pelijulkaisuksi. TNS Metrix –palvelun viikoittaisten mittausten mukaan pelit-luokasta eDomen yläpuolelta löytyy vain suurelle yleisölle tarkoitettuja selain- ja mobiilipelisivustoja.

eDome sai alkunsa vuonna 1997 Soneran ylläpitämien online-räiskintäpelien uutis- ja tulossivustona The Dome. Sivusto kehittyi nykyiseen perusmuotoonsa eDome-nimiseksi 1999-2000. eDome siirtyi osana Sonera Plaza –palvelua Kynämies Oy:lle kesällä 2006. Sivuston sisällöntuottajat ovat vaihdelleet vuosien mittaan sivutoimisista soneralaisista ja ulkoisista freelancereista eDomen/Muropaketin erikoistuneeseen toimitukseen ja Intervision Tilt-ohjelman tekijöihin. Syyskuusta 2004 lähtien eDomen tuotannosta on vastannut Jukka O. Kauppinen Mediapalvelut.

eDomen toimitukseen, ylläpitoon ja markkinointiin saa yhteyden Toimitus-sivun kautta.