Uusimmat

PopCapin perustaja: Konsolipeleissä ei ole tippaakaan syvyyttä

13.02.2008 09:49 Miikka Lehtonen

Konsoli- ja PC-pelaajien välinen vääntö jatkuu itse pelikehittäjienkin heittäessä löylyä kiukaalle. Tällä kertaa saunasta vastaa pelkästään yksinkertaisista pikkupeleistään tunnetun PopCap Gamesin perustaja, jolla on tylyä sanottavaa konsolipeleistä.

Brittiläinen Computer & Video Games -saitti haastatteli PopCap Gamesin perustajaa, jolla tuntuu riittävän paljon painavaa sanottavaa monista aiheista. Keskustelu kääntyi lopulta konsolipeleihin ja firman pikkupelien mahdollisuuksiin haastaa olohuoneen pelijättiläiset.

”Uskon, että pystymme tuhoamaan Xbox- ja konsolipelien syvyyden”, John Vechey pohti. ”On ehkä röyhkeää sanoa näin, mutta useimmat hardcore-pelaajille suunnatut pelit ovat kyllä monimutkaisia, mutta eivät sisällä tippaakaan syvyyttä.”

Melko rankkaa tekstiä mieheltä, jonka firma tehtailee kotirouville ja sunnuntaipelaajille suunnattuja, äärimmäisen yksinkertaisia – mutta addiktiivisia – pikkupelejä. Vecheyllä saattaa silti olla jonkinlainen pointti.

”Uskon, että hardcore-pelit menivät metsään kuvitellessaan monimutkaisuuden korvaavan syvyyttä. Tämä on yksi niistä asioista, joita yritämme korjata Pegglellä. Yritämme ensin keksiä pelin ytimeen idean, joka on todella hauska. Sitten teemme siitä niin syvällisen kuin mahdollista lisäämällä peliin hahmoja ja power upeja.”

Asiasta tietämättömille kerrottakoon, että Vecheyn mainostama Peggle on huippusuosion saavuttanut puzzlepeli, jossa pelaajan tehtävänä on ammuskella realistisesti pomppivia kuulia, joilla hävitetään pitkin kenttää ripoteltuja palikoita. Yksinkertainen peli-idea saa tukea värikkään hilpeän grafiikan ja huipputason äänisuunnittelun tahoilta. Tuloksena arkkukaupalla puhdasta kultaa, myöhemmin tänä vuonna myös Xbox Live Arcadesta louhittuna.

Vaan mitä mieltä ovat eDomen lukijat? Onko Vechey oikeassa – ovatko hardcore-pelit korvanneet yksinkertaisen, mutta syvällisen pelattavuuden turhalla monimutkaisuudella?

Lue lisää eDomesta

nVidian näytönohjainten omistajille ilmaista pelikivaa

Ovatko konsolien ladattavat pelit liian halpoja?