Uusimmat

Sony-pomo heitti ämpärillisen bensaa konsolisodan liekkeihin

22.02.2008 14:18 Miikka Lehtonen

Aah, juuri kun luulit, että netin keskustelupalstoilla uskaltaa taas liikkua ilman pelkoa fanipoikien kädenväännöstä, konsolisota uhkaa leimahtaa jälleen. Sonyn Scott Steinbergillä on nimittäin paljon sanottavaa, eikä mies peittele tunteitaan.

Steinberg, syyskuussa Sonyn yleiseksi konsolipuolen markkinointipomoksi nimitetty pitkän linjan pelimies, virittelee jo nyt alkusoittoa vuoden 2008 konsoliväännöille. Mies uskoo – yllättäen – oman firmansa voittavan selkeästi. Hänen mukaansa jo pelkästään next gen -videosodan kääntyminen Sonyn formaatille tietää sitä, että PlayStation 3 tulisi voittamaan koko roskan.

Steinbergin vimma ja uho ovat peräisin Next-Gen.biz-pelisaitin haastattelusta, josta saitti julkaisi pari päivää ennakkoon lainauksia. Emme siis tiedä vielä, miten pahasti jutut on irroitettu asiayhteydestään, mutta tekstiä kyllä riittää. Steinbergin mukaan Sonyn toimistolla on läiskitty ylävitosia CES-messuista lähtien, sillä tulevaisuus näyttää valoisalta. Armollisesti mies ei kuitenkaan vielä julista konsolisotaa päättyneeksi.

Markkinajohtaja Wii ei tule Steinbergin mukaan olemaan sitä enää kauaa. ”Kolmen vuoden päästä Wiin graafiset ominaisuudet paljastavat sen todellisen iän ja saavat sen näyttämään kuluttajien silmissä antiikilta”, mies hehkutti. Kyllähän Wiin graafiset ominaisuudet tiedetään jo nykyään ja voisi kuvitella, ettei se tule olemaan parin vuoden päästä yhtään sen suurempi argumentti laitetta palvoville casual-pelaajille kuin tänään.

Steinberg uskoo myös, että Microsoft haaskasi oman mahdollisuutensa.

”Microsoftilla on ollut tilaisuutensa vetää Sonyyn nähden etumatkaa, mutta kun vertaamme Xbox 360:n myyntejä Xboxin myynteihin samalla aikavälillä, eroa ei ole paljonkaan. Uskon, että heidän tilaisuutensa meni jo, eivätkä he onnistuneet kasvattamaan yleisöään räiskintäpelifaneja suuremmaksi.”

Uskoisimmeko? Xbox 360:n kokonaismyynnit lähestyvät nimittäin vauhdilla alkuperäisen – ja nykyään kuopatun – Xboxin elinikäistä saldoa viiden vuoden ajalta, eikä 360 ole ollut markkinoilla kuin himpun yli kaksi vuotta. Tilastoista puhuttaessa joku voisi myös nykäistä esiin kaaviot, joiden mukaan PlayStation 3 myy GameCuben tahtia ja kysyä, muistaako Steinberg, miten siinä kisassa kävi.

Oltiin miehen jutuista mitä mieltä tahansa, teksti itsessään on klassista PR-uhoa, jota onkin jo ehditty kaivata. Sony on ollut ihmeen vaitonainen viime aikoina, mutta jos Steinberg todella puhuu firmansa suulla, edessä on – jos ei mitään muuta – vauhdikkaita aikoja.

Lue lisää eDomesta

Microsoft: Nintendo ei ole vielä voittanut konsolisotaa

Nintendo: muidenkin Wii-pelit nousevat vielä myyntilistoilla

Tästäkö se lähtee – PlayStation 3 myy edelleen hyvin Japanissa

Wiin Resident Evil ylitti Capcomin myyntiodotukset

Perjantain draama-annos: Phil Harrison tukkanuottasilla Japanin Sonyn kanssa