Uusimmat

Dead Rising vei Capcomin oikeuteen – elokuvayhtiö syyttää plagioinnista

26.02.2008 15:57 Miikka Lehtonen

Capcomin Dead Rising viihtyy yhä kovana puheenaiheena. Jotkut puhuvat jatko-osista, toiset taas pelaavat edelleen peliä innoissaan. Capcom itse suuntaa leivättömän pöydän eteen, sillä Dead Rising -peli vei japanilaisfirman oikeuteen.

Yllättäen asialla eivät ole mummot, moraalinvartijat tai omaa etuaan tavoittelevat asianajajat, vaan elokuvaihmiset. George A. Romeron legendaarisen Dawn of the Dead -zombimätön oikeuksien omistaja on nimittäin lähtenyt käräjille Capcomin kanssa. Kuten elokuvafanit tietävät, Dawn of the Dead kertoo ostoskeskukseen jumiin jääneistä ihmisistä taistelemassa zombi-armeijaa vastaan. Hmm, kuulostaapa tutulta…

Oikeudet omistama MKR-yhtymä on hermostunut elokuvien yhtäläisyydestä, mutta erityisesti siitä, että molemmat sijoittuvat ostoskeskuksiin. Tämä ei suinkaan ole sattumaa, sillä Dawn of the Dead on tunnetusti toiminut esikuvana Dead Risingille. Mutta pitikö sitä silti oikeuteen lähteä? MKR:n mielestä yhtäläisyydet ovat niin suuret, että kyse ei ole enää esikuvasta, vaan suoranaisesta plagioinnista.

”Molemmat teokset ovat mustia komedioita. Molemmat ottavat kantaa ostoskeskuskulttuuriin ja ajan henkeen, sekä tarjoilevat yleisölle suuren annoksen sensaatiohakuista väkivaltaa”, kerrotaan haasteessa.

Henkilökohtaisesti epäilen, että MKR:n pojat eivät innoissaan muistaneet pelata Dead Risingia, sillä en muista pelistä juurikaan sosiaalista kommenttia mihinkään suuntaan. Sehän olisi häirinnyt zombi-murhasta nauttimista. Seuraamme joka tapauksessa tilanteen kehittymistä.

Lue lisää eDomesta

Zombiemättö Dead Risingista Xbox 360:n kovin hitti?

Arvostelu: Dead Rising (360)

EA työstää ”kaikkien aikojen kauhupeliä”

Arvostelu: Resident Evil 4 Wii Edition (Wii)

Muropaketin uusimmat