Uusimmat

Silent Hill 5 sai uuden nimen ja tarkemman ilmestymisajankohdan

22.04.2008 11:16 Miikka Lehtonen

Sarjassamme hyviä ja huonoja uutisia, entinen Silent Hill 5 on saanut vihdoin hieman konkreettisemman ilmestymispäivän, joten odotus voi alkaa tosissaan. Huonoihin uutisiin voi taas laskea sen, että peli on menettänyt järjestysnumeronsa. Kertooko tämä jotain tulossa olevan pelin laadusta?

Konamin eilen julkaisema pressitiedote kertoo, että Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle julkaistava Silent Hill tunnetaan jatkossa nimellä Silent Hill: Homecoming ja julkaistaan Euroopassa syyskuun lopussa. Peli kertoo Alex Shephardista, joka palaa sodasta kotikaupunkiinsa etsimään kadonnutta veljeään. Kaikki sarjaa pelanneet arvaavat, mitä seuraavaksi tapahtuu. Noviisien tiedoksi kerrottakoon, että termit kauhu, hirviö ja groteski esiintyvät tiedotteessa useasti.

Pelin uusi nimi taas kertoo vähäsanaisuudessankin paljon. Pelin kehityksestä ei ole vastannut Konamin oma Team Silent, vaan amerikkalainen The Collective -tiimi. Monet ovat jo pitkään epäilleet, pystyykö jenkkitiimi nousemaan tasolle, joka tyydyttäisi Konamin sisäistä Silent Hill -kehitysporukkaa. Se, että viralliseksi jatko-osaksi kehitetty peli on yllättäen menettänyt järjestysnumeronsa ja muuttunut sivuprojektiksi, kielii siitä, että Japanissa ei välttämättä olla yhtä hymyä.

Toisaalta kyseessä ei ole välttämättä mikään katastrofi, sillä esimerkiksi Silent Hill 0rigins – jota tosin kehitettiin alunperinkin vain sivupeliksi – oli sangen kelvollinen kauhufiilistely. Voidaan myös pitää todennäköisenä sitä, että Silent Hill 5 tullaan näkemään jossain vaiheessa, kenties jopa alkuperäisen tiimin kehittämänä.

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: Silent Hill Origins (PSP)

Konami julkaisi videota ja HD-kuvia Silent Hill 5:stä

Konami julkisti Silent Hill 5:n

Alone in the Dark langettaa New Yorkin pimeyden kouriin – katso kuvat ja video

Alone in the Dark siirtyi kesäkuulle

Jännäystä keskuspuistossa – uudet kuvat Alone in the Dark –kauhusta