Uusimmat

Sony jälleen valmis maksamaan peliyksinoikeuksista?

31.05.2008 12:00 Jouni Mäki-Panula

Sony on hautaamassa entistä linjaansa pelien yksinoikeudesta maksamiseen liittyen. Myös monelle alustalle julkaistujen pelien PS3-versioihin pyritään saamaan lisäsisältöä.

Sony Computer Entertainmentin uusista tuulista kertoi yhtiön toimitusjohtaja Kaz Hirai. Sony on jo pitkään ollut sitoutunut Phil Harrisonin kantaan, jonka mukaan yhtiö ei lähde maksamaan yksinoikeuksista peleihin. Harrison kuitenkin erosi viime talvena, joten hänen mukanaan myös vanhat periaatteet ovat saaneet väistyä.

Hirai ei suoranaisesti uhoa ajatuksella yksinoikeudesta maksamisesta, mutta pitää sitä kuitenkin yhtenä vaihtoehtona. Samaan hengenvetoon hän myös huomauttaa, että pelijulkaisijoille on yleensä taloudellisesti kannattavampaa luoda peli monelle alustalle. Yksinoikeuden toteuttamisen on oltava järkevä päätös kaikkien kannalta, mutta pelien nousevien kehityskulujen vuoksi etenkään julkaisijat eivät välttämättä enää tahdo sitoutua yhteen alustaan entisaikojen tapaan.

Täyden yksinoikeuden sijaan Hirai puhui vahvasti monelle alustalle julkaistujen pelien PS3-versioihin liitettävän lisäsisällön puolesta. PS3:n Blu-raylla on moninkertainen kapasiteetti verrattuna Xbox 360:n DVD:hen, joten pelit voisivat ottaa tämän tilan nykyistä paremmin käyttöönsä.

Linkki: Next-Gen.biz

Lue lisää eDomesta

Kaz Hirai: PlayStation 3 oli pettymys, mutta jyrää nyt vauhdilla

Valta vaihtuu Sonylla – Ken Kutaragi eläkkeelle

Sonyn peliosaston pomo Phil Harrison irtisanoutui

Sonyn konsolimyynti myötätuulessa

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Iron Man, Haze, Universe at War ja muuta mukavaa

Pino veikeitä kuvia LittleBigPlanetista krokotiilitunnelmissa

Huhupartio: PS3:n käyttöliittymä saa kaivattuja parannuksia jo ensi kuussa

Muropaketin uusimmat