Uusimmat

Ninja Gaidenien tekijä riitaantui ja lähti lätkimään

03.06.2008 12:16 Jukka O. Kauppinen

Japanilainen pelisuunnittelija Tomonobu Itagaki on riitaantunut työnantajansa, Tecmo-studion, kanssa ja lähtee lätkimään. Peräänsä Itagaki jättää riitoja, suivaantuneen työympäristön sekä haasteen Tecmolle.

Muun muassa Dead or Alive- sekä Ninja Gaiden –peleistä tunnettu Tomonobu Itagaki on yksi japanilaisen peliteollisuuden rocktähdistä, joka hiimailee pelitapahtumissa nahkatakissa ja mustissa aurinkolaseissa – eikä säästele lausuntojaan. Nyt Itagaki on kuitenkin suivaantunut pahoin työnantajaansa, Tecmo-pelitaloon, ja häippäisee firmasta juuri Ninja Gaiden 2 –pelin julkaisun kynnyksellä.

Ongelman ytimessä on taas kerran raha. Itagakin mukaan Tecmo on jättänyt maksamatta hänelle kuuluvia bonuksia ja yhtiön toimitusjohtaja on lähinnä kettuillut Itagakin valituksille.

”Toimitusjohtaja Yoshimi Yasuda ei vain päättänyt rikkoa sopimustamme, vaan ilmoitti myös että jos en ole tyytyväinen tilanteeseen voin irtisanoutua tai haastaa heidät oikeuteen”, Itagaki ilmoittaa.

Ja kaveri teki molemmat – irtisanoutui JA haastoi Tecmon oikeuteen.

”Olen pahoillani kaikkien fanieni puolesta. Nyt julkaistava Ninja Gaiden 2 on viimeinen Ninja Gaiden, jonka tulen koskaan tekemään. En myöskään pysty tekemään Dead or Alive 5:ttä. Olen pahoillani olosuhteista, jotka pakottavat minut jättämään Tecmon. Olen työskennellyt täällä niin kauan, mutta en voi enää tehdä töitä yhdessä toimitusjohtaja Yasudan kanssa.”

Itagakilla ja Yasudalla on ollut nähtävästi erimielisyyksiä aiemminkin. Itagaki on useamman kerran kommentoinut, että Yasuda on ollut liiankin innokas rahan perään pelien laadun kärsiessä. Esimerkiksi PlayStation 3 –versio (Ninja Gaiden Sigma) ensimmäiselle Xboxille julkaistusta Ninja Gaidenista ei saanut ollenkaan Itagakin siunausta.

Lähde: 1UP, Itagaki Leaving Team Ninja, Suing Tecmo

Lisää aiheesta

Dead or Alive 4:n isän juttusilla

Mättöpeliguru Tomonobu Itagaki yllättää peliväkivaltakommentillaan

Ninja Gaiden Sigma (PS3)

Taskuninjat vauhdissa: Ninja Gaiden Dragon Sword kesällä

Lue lisää eDomesta

Ace Combat 6 – haastattelussa Hiroyuki Ichiyanagi

Colossal Cave Adventure – ensimmäinen seikkailupeli

eDomen arvosteluviikko: Iron Man, Haze, Universe at War ja muuta mukavaa

Fallout 3 aiheutti terrorihälytyksen

Spore – elämää pikkuelukkana – katso video

Suunnittele, rakenna ja tuhoa SimCityjä

Muropaketin uusimmat