Uusimmat

Arvostelussa Race Driver: GRID

13.06.2008 17:40 Jukka O. Kauppinen

Codemastersin uusin autopeli Race Driver: GRID on saanut ristiriitaisen vastaanoton niin pelaajien kuin kriitikoiden keskuudessa. Mutta mitä mieltä eDomen residentti ajopelifriikki Mikko Rekola on pelistä? Lue arvostelu!

Kuten Mikko kirjailee,

Moninpeli jättää jälkeensä positiivisen vaikutelman tietyin varauksin. Yli 10 kuljettajan kisaaminen ahtailla katuradoilla johtaa monesti mauttomaksi muuttuvaan romuralliin, jossa herramiessäännöt unohtuvat. Toisaalta tutun porukan kanssa kisaaminen yltää sarjan aikaisempien osien tasolle, varsinkin jos onnistuu löytämään koko joukkoa kiinnostavan kilpailuluokan. Ensimmäisten ajopäivien aikana verkon puolella pikkuformuloilla ajettavat kilpailut nousivat suosikeiksi intensiivisyytensä ansiosta.

Gridin vastaanotto ympäri maailmaa on ollut ajopelirintamalla poikkeuksellinen. Arvosteluiden pistehajonta on ollut huomattava ja kriitikoiden käyttämät lauseet kärjistettyjä. Oman analyysin ja lyhyen kenttägallupin jälkeen voimakkaihin kannanottoihin löytyi kahdenlaisia syitä. Ensimmäinen on pelin ajotuntuma, joka yrittää miellyttää mahdollisimman laajaa pelaajakuntaa. Tämä on etenkin simulaation ystävien mielestä turhaa rahankalastelua ja massojen kosiskelua, vaikka kohtuullisen realistiset asetukset löytyisivätkin asetuksia räpläämällä.

Lue koko arvostelu:

Race Driver: GRID (PS3, 360)

Lue lisää eDomesta

Alone in the Dark -ennakko (360, PC, PS3)

Democracy (PC)

Elefunk (PS3)

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots -ensifiilikset (PS3)

Undercover: Operation Wintersun (PC)

Victorious Boxers Challenge (Wii)

Muropaketin uusimmat