Uusimmat

Sonylla verkko-ongelmia netissä ja PlayStation 3:lla

03.07.2008 11:38 Antti Mutta

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoa. Sonyn kauan odotettu firmware-päivitys 2.40 iskeytyi eilen verkkoon, mutta kovin nopeasti se myös iskeytyi pois sieltä. Päivitys nimittäin aiheutti yllättäviä ongelmia joillain käyttäjillä.

Sony vetää väliaikaisesti jakelusta PlayStation 3:n tuoreen 2.40 päivityksensä. Syynä ovat useiden pelaajien valitukset XMB:hen liittyvistä ongelmista. Xbox 360:n tapaan pelin kesken toimiva järjestelmävalikon on osoittautunut toimimattomaksi useilla käyttäjillä. XMB:n sijaan ruudulle on pamahtanut tuttu aaltoefektiä näyttävä alkuruutu. Sony on ilmoittanut pyrkivänsä poistamaan bugin mahdollisimman pian.

Internetin syövereistä huhutaan, että kyseessä olisi PS3:n buuttaukseen liittyvä probleema. Ovelimmat pelaajat ovat lisäksi löytäneet kotikutoisen ratkaisun pulmaan. Ilmeisesti konsolin kovalevyn formatointi PC:llä ja päivityksen uudelleen asentaminen korjaa ongelman. Samalla tosin katoavat kaikki pelitallennukset ja muu tärkeä data. Kannattaa siis harkita muutamaan kertaan ennen kuin lähtee kikkailemaan kovon kanssa.

Samalla Sonylla on syytä punastella muualla tapahtuneen kämmin vuoksi. Virallinen amerikkalainen PlayStation-sivusto on nimittäin joutunut hakkeroinnin uhriksi. Omaa kivaa pitäneet hakkerit ovat postanneet vääriä mainoksia God of Warin ja SingStarin alasivuille ja saaneet mahdollisesti ainakin osan surffailijoista luulemaan, että heidän koneensa on virushyökkäyksen alaisena. Sonyn verkkoasiantuntijat ovat jo onneksi korjanneet turvallisuusaukon.

Luulisi, ettei PlayStation.comin ja PlayStation 3:n päivityksen samanaikaisuus voi ainakaan tehdä hyvää Sonyn konsolipuolen imagolle. Muusta elämästä tietämättömillä xboteilla lienee ainakin jälleen oikea riemunpäivä.

Lisää aiheesta

Hakkerit korkanneet PlayStation Networkin, salasanoja varastettu

Sonyltä taas uusi video PlayStation 3:n 2.40-päivityksestä

PlayStation 3:n 2.40-firmis saapuu keskiviikkona

Sony kertoo PlayStation 3:n 2.40 firmwaresta ja saavutuksista

Lue myös

2K Games julkisti pelivalikoimansa E3-messuja varten

Battlefield: Bad Companyyn päivitys ja uusi pelimuoto

Jenkkipoliisit taistelevat pedofiilejä vastaan pelimaailmoissa

Muropaketin uusimmat