Uusimmat

Pelaa LittleBigPlanetia, tienaa LittleBigPlanetilla

21.07.2008 13:28 Miikka Lehtonen

Brittiläinen Media Molecule on paljastanut mielenkiintoisia yksityiskohtia tulevasta LittleBigPlanet-pelistään, sillä firma on kertonut, että halukkaat voivat muuttaa LittleBigPlanet-taitonsa rahaksi myymällä omaa sisältöään. Nerokas idea vai oikotie helvettiin?

LittleBigPlanet alkaa muodostua hiljalleen monellakin tavalla Sonyn vuoden mielenkiintoisimmaksi peliksi. Jo lähtökohdat ovat huikeat, sillä hienoa söpöilygrafiikkaa ja todella monipuolisen kenttäeditorin yhdistävä peli vaikuttaa todelliselta jättipotilta, josta ei tule sisältö heti loppumaan.

Tuoreet paljastukset tekevät pelistä vielä mielenkiintoisemman, sillä Media Molecule on äskettäin kertonut, että halukkaat voivat paitsi jakaa omia teoksiaan muiden pelaajien kanssa, myös myydä niitä. Hinnan saa määrätä itse, joskin luonnollisesti firma ottaa välistä oman palasensa.

Ennen kuin kukaan pelkää loputtomia penishirviöitä tai 50 taalan hintaisia roskateoksia, Media Molecule on luvannut valvoa systeemiään tarkkaan. Ennen kuin saa myyntilisenssin, pitää osoittautua luotettavaksi ja taitavaksi, sekä myös tuottoisaksi sisällöntuottajaksi. Kun kriteerit täyttyvät, Media Molecule aktivoi tilille mahdollisuuden rahastaa tuotoksillaan.

Firma haluaa myös täsmentää, että peliin tulee silti riittämään reilusti ilmaista sisältöä. Kaikki eivät jaksa tai halua myydä tuotoksiaan ja jopa niiden myyntitähtien aiemmat, ennen lisenssin myöntämistä jaetut kentät pysyvät ilmaisina. Laadun uskotaan myös pysyvän korkealla, sillä myyntilupaa ei roskalla irtoa.

Sony Computer Entertainmentin europomo David Reeves kommentoi suunnitelmia. ”Meidän tavoitteenamme on tehdä LittleBigPlanetista systeemi, joka on miltei kuin eBayn ja iTunesin risteytys. Tarkoitan tällä sitä, että kun joku on osoittanut kykynsä tehdä kenttiä tai lisäosia, hän voi tulevaisuudessa muuttaa taitonsa rahaksi. Voimme kenties tulevaisuudessa nähdä ensimmäisen LittleBigPlanet-miljonäärin!”

Miljonäärejä tai ei, aluevaltaus on mielenkiintoinen ja tuo vahvasti mieleen PC:n puolelta tutut Trackmania-pelit, joiden kautta käyttäjät voivat pyörittää omia verkkokauppojaan ja myydä niissä sisältöä – tosin vain pelin sisäistä virtuaalivaluuttaa vastaan.

Lähde: PS3Fanboy.com

Lisää aiheesta

Sony: LittleBigPlanet on vuoden suurin julkaisumme – mutta vain Blu-raylla

Pino veikeitä kuvia LittleBigPlanetista krokotiilitunnelmissa

Sony: LittleBigPlanet ja toivottuja käyttöliittymäpäivityksiä vuonna 2008

E3: Sony ei yllättänyt, mutta ei myöskään pettänyt

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Actionloop, ATV Offroad, Beijing 2008, Quake Wars, Civilization Revolution, Wrath of the Lich King…

Kunnon levyasema C-64:ään