Uusimmat

Nvidia puskee fysiikkalaskentaa, lataa testiohjelmia, ilmainen peli ja uudet ajurit

12.08.2008 17:01 Jukka O. Kauppinen

Näytönohjain- ja teknologiavalmistaja Nvidia haluaa puffata nykyään omistamaansa PhysX-grafiikkateknologiaa laajalle yleisölle. Niinpä yhtiö on julkaissut verkkosivustollaan kokoelman PhysX-demoja, työkaluja ja jopa ilmaisen pelin, joiden avulla kiinnostuneet voivat tutustua fysiikkalaskentaan.

Nvidian mukaan..

Pelaajat haluavat kokea suosikkipeliensä maailman mahdollisimman realistisesti. Peliympäristön tulee olla niin todellinen kuin mahdollista, ja pelihahmojen tulee pystyä olemaan vuorovaikutuksessa peliympäristössä olevien objektien kanssa. Räätälöityjen fysiikkamallien avulla pelikehittäjät voivat suunnitella tuulessa taipuvia puita, luonnollisen kaltaisia vesistöjä ja muita kohteita, jotka tekevät pelikokemuksesta realistisen. Pelikehittäjät ovat ottaneet käyttöön NVIDIA PhysX -teknologian, joka kohentaa peliympäristön interaktiivisuutta. NVIDIA PhysX on digitaaliviihteen kehittynein fysiikkamoottori, jota hyödynnetään jo yli 140 konsolipelissä Sony PlayStation 3:lla, Microsoft Xbox 360:lla ja Nintendo Wiillä.

PhysX-teknologia hyödyntää PC-koneissa Nvidian Cuda-teknologiaa, joka löytyy kaikissa GeForce 8 -sarjalaisista ja uudemmista näytönohjaimista. Sen avulla PhysX-yhdistää sekä tietokoneen että näytönohjaimen tehoja fysiikkalaskennassaan.

GeForce 8:n ja sitä uudempien grafiikkapiirien omistajat voivat tutustua PhysXiin  GeForce Experience Packin avulla. Se sisältää:

  • Warmonger-pelin. Tuhoa seinät, ovet ja kokonaiset rakennukset avataksesi uusia kulkureittejä tai sulkeaksesi vanhat. Tuhoamisvimma ei ole vain silmänruokaa, vaan se on taktinen ase tässä järisyttävässä toimintapelissä.
  • Unreal Tournament 3 PhysX Mod Pack – sisältää kolme karttaa ja efektejä, jotka vaikuttavat koko pelikokemukseen.
  • Pikaesittely tulevasta Nurien-virtuaaliyhteisöpalvelusta, joka perustana on Unreal Engine 3.
  • Pikaesittely tulevasta Metal Knight Zero -pelistä.
  • NVIDIA ”The Great Kulu” -teknologiademo, joka esittelee PhysX:n käyttöä vartalojen toteuttamisessa.
  • NVIDIA ”Fluid” -teknologiademo, joka esittelee PhysX:n neste-efektejä.

Lisäksi Nvidia on julkaissut uudet WHQL-hyväksytyt ajurit, jotka tuovat PhysX-ominaisuudet kaikkiin GeForce 8-, GeForce 9- ja GeForce GTX 200 -mallisarjojen grafiikkapiireihin. Uudet ajurit lisäävät tuen PhysX-ominaisuuksille myös jo saatavilla olevaan Ghost Recon Advanced Warfighter 2 -peliin. Loppuvuoden aikana PC:lle julkaistaan parikymmentä PhysX-teknologiaa käyttävää peliä.

Lisätietoja: www.nvidia.com/forcewithin

Lue myös

Arvostelu: Fire Emblem: Radiant Dawn (Wii)

Halo 3 nappasi innovaatio-pokaalin

Marion avulla olympiakultaan

Suomen myydyimmät pelit viikoilla 31-32/2008 – Darth Vader törmäsi Yodaan

Vain kolme peliä kymmenestä tuottaa voittoa