Uusimmat

BioWaren Dragon Age -roolipeli myös konsoleille

18.08.2008 15:09 Miikka Lehtonen

Monet konsolimiehet ovat kihisseet luolissaan, koska BioWaren tuleva Dragon Age -roolipeli oli kaavailtu puhtaaksi PC-julkaisuksi. Nyt kihinän suunta taitaa muuttua, sillä firma on tänään ilmoittanut kääntävänsä pelin myös konsoleille – tavalla tai toisella.

Eurogamer.net -saitille puhunut BioWaren edustaja vahvisti, että Dragon Age -roolipeli tullaan näkemään myös konsoleilla, vieläpä sangen suorasanaisesti. ”Kyllä. Dragon Age: Origins tullaan näkemään myös konsoleilla lähitulevaisuudessa”, pelin tuottaja kertoi saitille.

Odotuksesta ei kuitenkana tule aivan lyhyt. PC-versio on nykyisten kaavailujen mukaan ilmestymässä vuoden 2009 alkuneljänneksellä, konosliversio taas myöhemmin. Eurogamerin mukaan tuottaja vihjaili pelin ilmestyvän konsoleille ensi vuoden loppupuolella. Hieman hämärän varjossa oleva ilmestymispäivä on rutiinia, sillä miehen mukaan konsoliversioiden speksit ovat muutenkin vielä vaiheessa.

Dragon Age: Originsia odotetaan monestakin syystä. BioWare ei ole juuri huonoja pelejä tehtaillut, mikä on omiaan nostattamaan odotuksia projektin kuin projektin kohdalla. Peli käyttää kokonaan uutta pelimoottoria ja sijoittuu synkäksi luonnehdittuun fantasiamaailmaan, jossa ei juuri hilpeitä keijuja nähdä. Paljon muuta pelisarjan ensimmäiseksi osaksi kaavaillusta pelistä ei vielä tiedetäkään, mutta eiköhän BioWare kerro enemmän kun aika on kypsä.

Lisää aiheesta

Biowaren seuraava roolipelieepos lähestyy parrasvaloja

BioWaren pomo: ”Wii on vain lelu”

Bioware kehittää massiivimoninpeliä

Bioware työstää jatko-osaa Jade Empirelle?

LucasArts ja BioWare pistävät kimpsut yhteen ja tekevät jonkin pelin

Biowaren Jade Empire suuntaa Xbox Originalsiin

Mass Effect: Haastattelussa Biowaren viestintäpomot

Lue myös

Elokuvateatterien sukupolvenvaihto: ensimmäinen 3D-elokuva ensi-iltaan

Pelaaminen vei mukanaan, teini keskeytti koulun

Kolmas kerta toden sanoo, Kolmas valtakunta – miltä uusi Wolfenstein näyttää?