Uusimmat

Sony paljasti vihdoin online-suunnitelmiaan

16.10.2006 10:37 Miikka Lehtonen

PlayStation 3PlayStation 3:n ei-eurooppalaiseen julkaisuun on aikaa reilu kuukausi. Monet laitteen yksityiskohdista ovat vielä hämärän peitossa, mutta ainakin yksi tärkeä osa-alue on vihdoin tuotu valoon. Sony paljasti vihdoin nettistrategiaansa PlayStation 3:n suhteen ja yksityiskohdat kuulostavat herkullisilta.

Sonylla on selvästi tuijoteltu innokkaasti Xbox Liveä ja kopioitu siitä kaikki mahdollinen. Käyttöliittymää lukuunottamatta online-suunnitelmat kuulostava nimittäin täysin samoilta kuin Microsoftin vastaavat. Mikäs siinä, jos aikoo kopioida, kannattaa kopioida parasta. Mukana on toki myös omia ideoita houkuttelevassa paketissa.

PlayStation 3, toisin kuin edeltäjänsä, on suunniteltu käyttöliittymätasolta saakka online-konsoliksi. Tämä antaa Sonylle mahdollisuuden päivittää konsolia ja sen käyttöliittymää verkon kautta, aivan kuten PSP:lläkin. PlayStation 3:n mukana tulee myös täysipainoinen Internet-selain, joka tulee muun muassa Flashia ja RSS:ää. Kiitos supertarkan HDTV-tuen, tästä ominaisuudesta voi olla hyötyäkin.

Muuten online-palvelut kuulostavat tutuilta. Mahdollisuutta ostaa peleihin lisäsisältöä on järkeistetty, sillä Sonyn markkinapaikalla ei puuhailla PlayStation-pisteillä. Kaikki esineiden hinnat ilmoitetaan paikallisena valuuttana.

Singstar tukee hyvin online-ominaisuuksia

Keskustelu kaverien kanssa onnistuu niin ääni- kuin videopohjaisenakin. Moninpelejä tuetaan toki myös, suoraan paketista tai MMORPG-tyyppisinä, kuukausimaksu-pohjaisina ratkaisuina. Pienenä kantona kaskessa monet kehittäjät ovat valittaneet online-tilojen olevan vaikeita kehittää PlayStation 3:lle, mutta nyt verkkostrategian selvittyä tämäkin puoli toivottavasti helpottuu.

Parasta koko jutussa on kuitenkin hinta. Sonyn verkkopalvelu on nimittäin ilmainen. MMORPG-pelejä ja lisäsisältöä lukuunottamatta mikään ei maksa pelaajille mitään, ei edes verkkopelaaminen. Xbox 360:n omistajien ei kannata kadehtia liikaa, sillä todennäköisesti tämä pakottaa myös Microsoftin muuttamaan Gold-palvelunsa ilmaiseksi tai ainakin siirtämään useita sen ominaisuuksia Silver-tilaajille.

Useiden negatiivisten Sony-uutisten jälkeen on todella mukava kuulla, että joku osaa vielä käyttää päätään. Sonyn verkkosuunnitelmat kuulostavat kattavilta ja hintapiste miellyttää varmasti kaikkia pelaajia. Toivottavasti myös eurotuki saadaan kohdalleen, jotta mekin pääsemme maaliskuussa nauttimaan lagittomasta ja ilmaisesta verkkopalvelusta.