Uusimmat

Hideo Kojima arvostaa Wiitä, mutta ei teräväpiirtoa

06.01.2007 00:13 Miikka Lehtonen

Kun Hideo Kojima puhuu, pelimaailma kuuntelee. Metal Gear -peleistä, Snatcherista ja muista hiteistä tuttu peliguru on mukava miekkonen, jolla on aina jotain kiinnostavaa sanottavaa. Niin tälläkin kertaa.

GamePro-lehdelle lausuntoja antanut Kojima on kuulunut jo pitkään Nintendo Wiin innokkaimpiin ihailijoihin. Nyt mies on kuitenkin siirtämässä sanansa teoiksi, ainakin heti kun nykyiset projektit antavat periksi.

Kysymykseen Metal Gearin jälkeisestä elämästä Kojimalla oli suora vastaus. ”Wii!”, mies hihkaisi nauraen. ”Kyllä, haluan ehdottomasti tehdä sille jotain, kuten sanon joka päivä. Mutta ensin minun pitää kohdata Metal Gear Solid 4:n nimellä kulkevajättiläinen. Ennen kuin se on valmis, en voi tehdä asialle mitään”, Kojima jutusteli.

Kojiman mietteitä saattaa selittää se, ettei hän kuulu teräväpiirtoruutujen suurimpiin ihailijoihin. ”Emme me sano haluavamme HD:ta. En ole itse lainkaan kiinnostunut teräväpiirrosta”, Kojima latasi. ”Metal Gear -peleihin ei paljon vaikuta, miten puhtaalta kuvasi näyttää. Itseasiassa teemme siitä tarkoituksella suttuisemman, jotta peli tuntuisi elävämmältä.”