Uusimmat

Pedofiilit vaanivat lapsiasi Pictochatissa

10.02.2007 08:42 Miikka Lehtonen

Päivitetty 12.2. Fox-kanava, tuo laatujournalismin hohtava soihtu, on jälleen sotapolulla. Tällä kertaa varoituksen ja hysterian aiheena ovat pedofiilit, jotka iskevät pikkulasten kimppuun Nintendo DS:n Pictochatin avulla. Näitä pervertikkoja eivät pysäytä edes fysiikan lait!

Juttu pureutuu siihen lapsia uhkaavista vaaroista vakavimpaan: pedofiileihin, jotka viettelevät nämä käyttäen Nintendo DS:n Pictochat-piirto-ohjelmaa. Ohjelman lyhyt kantomatka ei uutisen mukaan ole pedofiileille hidaste, sillä he voivat vaania lapsiasi missä tahansa! Uutisen esimerkissä kierot pedofiilit ajelevat moottoritiellä etsien autossa DS:llä pelaavia pikkulapsia, joita he sitten ahdistelevat langattomasti Pictochatin kautta, ajaen samalla itse autoaan.

Pictochat on yksinkertainen piirto-ohjelma, joka on sisäänrakennettu jokaiseen Nintendo DS -konsoliin. Ohjelman erikoisena ominaisuutena useampi ihminen voi piirtää ja viestiä sillä toisilleen langattoman verkon yli, lähietäisyydeltä.

Eihän kyseessä olisi kunnon hysterian lietsonta, ellei uutisessa kiedottaisi pään ympärille reilua annosta tinafoliota. Toimittajan mukaan Nintendo tuntee hyvin riskit, mutta ei tee tarpeeksi estääkseen tätä kammottavaa, väistämätöntä pikkulasten kohtaloa.

Sekä manuaalissa että Nintendon webbisivuilla varoitetaan vanhempia antamasta lastensa leikkiä Pictochatilla vieraiden kanssa, mutta tämä ei ole toimittajan tai hänen haastateltaviensa mielestä läheskään tarpeeksi. Eräskin kansankynttilä ihmettelee, miksi vanhemmat yritetään pakottaa lukemaan ohjekirjoja tai miksi TV-mainoksessa ei suoraan varoiteta tällaisista riskeistä.

Nintendo itse on kommentoinut tapahtumia EuroGamer.net -saitille ja vannoo tekevänsä parhaansa valistaakseen huolestuneita vanhempia. Firman edustaja painotti, että vanhempien tulee opettaa lapsilleen, miten Internetiä ja langattomia laitteita yleensäkin käytetään turvallisesti ja miten ei ole koskaan hyvä idea puhua ventovieraiden kanssa edes Pictochatissa.

Firma halusi myös tehdä selväksi, että toisin kuin uutislähetys väitti, Pictochat ei ota yhteyttä internetiin tai toimi satojen jalkojen etäisyydellä. Todellinen kantama mitataan metreissä: alkuperäisen DS:n Pictochat ei toimi yli kymmenen metrin etäisyydeltä, eikä DS Liten vastaavakaan kanna yli 20 metrin. Lisäksi se käynnistetään erikseen DS:n päävalikosta, eikä sen avulla voi tunkeutua kenenkään koneeseen.

Näinollen vanhemmat voivat kätevästi valvoa, kenen kanssa heidän lapsensa pelailevat. Tämä tietysti sillä oletuksella, että vanhempia kiinnostaa ottaa selvää, mitä heidän lapsensa tekevät ja kasvattaa näitä itse, sen sijaan että he odottaisivat muiden tekevän homman heidän puolestaan.

Aamun huumoriannoksensa voi nauttia alkuperäisen uutisvideon muodossa FOX 6 Milwaukeen sivuilla. Kyseessä lienee surkuhupaisin teknologian väärinymmärrys sitten PSP-käsikonsolin kyvyn taikoa esiin tyhjästä pornografiaa. Itse jään odottamaan innolla ensimmäistä shokkiuutista sateliittien vaaroista – perverssit kun voivat muuttaa ne lähettämään aivohallintasignaaleita, jonka jälkeen kukaan ei ole enää turvassa!

Penny Arcade -nettisarjakuva iskee tapansa mukaan asian ytimeen stripissään The Most Recent Catastrophe.

 

Muropaketin uusimmat