Uusimmat

Ken Kutaragi visioi jo tulevia PlayStationeja

02.05.2007 07:15 Miikka Lehtonen

Äskettäin eläkkeelle jäänyt Ken Kutaragi ei todellakaan tyydy naukkailemaan teetä kirjastossaan, sillä pelialan veteraani on jo täyttä häkää visioimassa PlayStation 4:ää. Ikään kuin tämä ei riittäisi, myös konsolin 5. ja 6. versio ovat jo miehen mielessä.

Eihän tässä toki ole mitään ihmeellistä, sillä Xbox 360:n seuraaja on jo työn alla Microsoftin laboratorioissa yhtä varmasti kuin Nintendon uuden vempeleet Japanissa. Kutaragin visiot ovat kuitenkin jälleen kerran sen verran herkullisia, että niitä kannattaa pohtia.

”Luonnollisesti minulla on jo ajatuksia PlayStation 4:n, 5:n ja 6:n suhteen. Ne tulevat yhdistymään verkkoon”, Kutaragi paljastaa.

EE Times -saitin haastattelema Kutaragi on siis jälleen palaamassa aiempien suunnitelmiensa ääreen. Jo PlayStation 3:n kehityksen aikaan Cell-prosessorin verkko-ominaisuudet olivat usein mainittuja käsitteitä. Yhdessä muiden PlayStationien, jääkaappien ja leivänpaahdinten kanssa pelejä laskeva PlayStation jäi kuitenkin tällä kertaa näkemättä. Kuten Kutaragi toteaa, teknologia ei ollut vielä valmis tämänkaltaiseen systeemiin.

Tulevaisuudessa voi olla toisin, sillä Kutaragi uskoo, että aika on pian kypsä hänen visionsa toteuttamiselle. ”Cell-prosessori on alusta saakka suunniteltu verkottuvaksi prosessoriksi”, Kutaragi muistuttaa. ”Nyt tämä on mahdollista, joten miksi emme tekisi niin?”, hän pohtii.

Lienee toki hyvä muistaa, että suurten visionäärien unelmat eivät ole aina ennenkään toteutuneet, eikä Kutaragilla ole enää eläkkeelle lähtemisensä jälkeen varsinaista valtaa Sonylla. Huimia visioita joka tapauksessa.

Muropaketin uusimmat