Uusimmat

Nintendo DS:n verkkopelaaminen kasvaa ja kehittyy

14.06.2007 16:15 Jukka O. Kauppinen

Nintendo kertoo Wi-Fi Connection -palvelun saavuttaneen saavuttanut kaksi rajapyykkiä peräkkäisinä päivinä. Maailmanlaajuisesti Nintendon langatonta pelipalvelua on käyttänyt nyt yli viisi miljoonaa yksittäistä Nintendo DS:n omistajaa, jotka ovat pelanneet yli 200 miljoonaa kertaa internetissä.

Nykyään Nintendo DS:llä voi pelata 65 eri peliä Nintendo Wi-Fi Connection -palvelun kautta. Laitteen viisi suosituinta verkkopeliä ovat Animal Crossing: Wild World, Mario Kart DS, Metroid Prime Hunters sekä Pokémon Diamond ja Pokémon Pearl, jotka julkaistaan Euroopassa 27. heinäkuuta 2007.

Myös Wii höökii kohti verkkopelaamisen maailmoja. Ensimmäinen Euroopassa julkaistu verkkopeliä tukeva Wii-peli oli Mario Strikers: Charged Football, joka sisältää nettipelimahdollisuuden neljälle pelaajalle.

Laurent Fischer, Nintendo Euroopan markkinointipäällikkö kommentoi:

“Nintendo Wi-Fi Connection -palvelun ansiosta sekä Nintendo DS:n että Wii:n omistajat voivat pelata internetissä joko kaverinsa kanssa, tai haastaa muita pelaajia ympäri maailmaa. Palvelun avulla pelaaminen on helppoa ja hauskaa ilman monimutkaisia toimenpiteitä tai erillisiä palvelumaksuja.”

Myös Nintendo DS -käsikonsolin myynti on jatkunut vilkkaana. Maaliskuun loppuun mennessä konsolia on siirtynyt vanhalla mantereella yli 11 miljoonaa kappaletta. Samalla Nintendo Euroopan tutkimusten mukaan naispuolisten pelaajien osuus on kasvanut viimeisen viiden kuukauden aikana 226 prosentilla verrattuna DS:n julkaisun jälkeisiin kuuteen ensimmäiseen kuukauteen. Samassa ajassa yli 35-vuotiaiden pelaajien määrä on yli tuplaantunut.

www.nintendo.fi

Muropaketin uusimmat