Uusimmat

Onko Michael Jackson Sonyn seuraava pelitähti?

25.03.2010 15:00 Miikka Lehtonen

Michael Jackson on osoittanut, että kun mainetta ja apureita on tarpeeksi, kuolemakaan ei ole hidaste. Viime kesänä tapahtuneen poismenonsa jälkeen Jackson on tehnyt ns. Elvikset (tai modernimmin ehkä Tupacit) ja kekkuloi yhä levylistoilla. Uusia levyjäkin on tulossa ja kenties myös videopeli. Mitä?

Brittiläinen The Independent -sanomalehti kertoo Sonyn ostaneen Jacksonin oikeudet yli 200 miljoonan taalan arvoisessa kaupassa. Paketti sisältää muun muassa oikeuden julkaista 10 uutta äänilevyä, DVD:itä, sekä meitä pelaajia kiinnostavasti myös pelejä.

Sonyn aliyhtiö Columbia Epicin puheenjohtaja Rob Stringer kertoo, että oikeuksia tullaan myös käyttämään. Ehkä. ”Saatamme tehdä Jacksonista teatteria, saatamme tehdä hänestä elokuvia ja sarjoja. Saatamme myös tehdä videopelejä.”

Jackson ei ole vieras mies sen enempää videopelien kuin Sonynkaan tapauksissa. Jacksonin Moonwalker-peli oli Megadriven aikoihin oikeasti ihan kiva tekele. Myöhempinä aikoina Sony on julkaissut Japanissa erikoisversion PlayStation 3 -konsolistaan. Jackson-kuvioitu konsoli toimitettiin Jackson-aiheisessa paketissa This Is It -elokuvan kera.

Katsotaan, mitä tästäkin tulee. Tavallaan voisi ajatella, että Sony ei olisi ostanut Jacksonin pelioikeuksia jos ei aikoisi käyttää niitä, mutta toisaalta näin kattavissa kaupoissa haluttiin varmasti myös varmistaa se, ettei kukaan muukaan pääse kekkuloimaan Moonwalker 2010:n kanssa.

Lisää aiheesta

Retrokolikkopelien ääressä: Michael Jackson ja Moonwalker

Michael Jackson inspiroi Sonicia

Michael tähdittää peliä kuolemansa jälkeenkin

Lue myös

Blur-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Team Fortress 2 + Persona 4 = hillittömän riemukas video

Tältä näyttää The Witcher 2: Assassin of Kings!

Muropaketin uusimmat