Uusimmat

Aikakauden päätös: PlayStation 2:n valmistaminen on lopetettu

29.12.2012 13:00 Miikka Lehtonen

PlayStation 2 on varmasti monelle pelaajalle aika rakas laite, eikä toki suotta. Ehtihän Sonyn laite monivuotisen uransa aikana tarjoilemaan jos jonkinlaisia pelikokemuksia lukemattomille pelaajille. Nyt sen on viimein aika poistua veteraanikonsolien hautausmaalle, sillä sen valmistus on lopetettu.

Sonyn Japanin toimisto on ilmoittanut paikallisille jälleenmyyjille, että nyt heidän varastoissaan olevat PlayStation 2 -konsolit ovat lajinsa viimeiset, sillä firma ei aio valmistaa enää enempää. Käytännössä tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että PlayStation 2 on virallisesti mennyt konsoli. Sony myy varastonsa loppuun ja se oli sitten siinä.

Alunperin maaliskuussa 2000 Japanissa ja marraskuussa 2000 Euroopassa julkaistu konsoli ehti myymään 12-vuotisen elinkaarensa aikana yli 150 miljoonaa laitetta ja lukemattomia pelejä. Alunperin erinomaisen DVD-soittimen maineella moneen kotiin ratsastanut vehje pääsi nauttimaan todella kattavasta pelituesta ja toimi näin monen todellisen klassikkopelin kotipaikkana.

Toki PlayStation 2 muistetaan myös hieman humoristisemmilla tavoilla. Huhut siitä, että Saddam Hussein yritti pyörittää pleikkarien avulla maansa ydinaseohjelmaa tai väitteet siitä, että Emotion Engine -piiri todella pystyi antamaan pelihahmoille tunteita ovat jo aika legendaarista kamaa.

”Sa armas prinssi! Enkelien joukot sinua rauhan maahan laulakoot”, kuten Shakespeare aikanaan veisteli.

Lähde: Kotaku

Muropaketin uusimmat