Uusimmat

Sony: emme ole tekemässä uutta PSP:tä

12.12.2008 15:22 Miikka Lehtonen

PSP on onnistunut hankkimaan itselleen jostain uuden elinkaaren. Konsoli oli jo pitkään jäämässä täysin Nintendo DS:n jalkoihin, mutta viime kuukausina profiili on kohentunut myyntilukujen ohella. Uudesta innostuksesta huolimatta Sonylla väitetään, että PSP 2 ei ole työn alla.

Tämä tosin taitaa johtua juuri PSP:n uudesta myyntiputkesta, sillä Sonyn edustajat kommentoivat firmansa haluavan keskittyä ensin kunnolla tähän konsolisukupolveen. Samaan syssyyn firma tosin muistuttaa, että he eivät kommentoi huhuja tai spekulaatioita, eli tässä tapauksessa huhuja siitä, että PSP 2 olisi jo kovaa kyytiä työn alla.

Sonyn Euroopan pomo puheli pelialaa seuraavan MCV-saitin kanssa PSP:stä ja laitteen tulevaisuudesta, tyrmäten suoraan huhut PSP 2:n kehityksestä. ”Meillä ei ole tällä hetkellä mitään suunnitelmia PSP 2:n suhteen. Käyn Tokiossa melko usein ja sikäläisillä pojilla taitaa olla vähän muutakin mietittävää tällä hetkellä. Julkaisimmehan juuri PSP-3000:n, joten olemme panostamassa täysillä tähän sukupolveen”, David Reeves selitti.

Mies myönsi myös, että PSP:n suurin heikkous on sen pelituki. Rauta itsessään rokkaa, mutta kehittäjät tekevät parhaat pelinsä muille alustoille – lue: DS:lle. Reeves lupaa kuitenkin, että A-luokan pelejä on tulossa, niiden kehitys vain kestää hieman kauemmin.

Lisää aiheesta

Sony-pomo äänessä: Ei PS3-hinnanalennuksia, PSP:lle kiintolevy?

Uusi PSP sai hakkerit kuumiksi

Sony kehittää salassa uutta PSP:tä

Lue myös

Square Enixiltä ryöpsähdys seikkailuja

Verkko-ongelmat vesittivät PlayStation Homen julkaisun

Stardust – retrohaastattelu suomipelien muinaisuudesta