Uusimmat

Jouluna: kinkkua, potkaa ja WipEoutia

20.12.2008 11:45 Jukka O. Kauppinen

Hei kaikki ilmaliukurien ystävät! Jouluaattona ne onnekkaat, joiden kotipihasta löytyy lunta, voivat nauttia vauhdin hurmasta vaikkapa potkukelkkailun merkeissä. Mutta jos vähän toisenlainen kiitäminen maittaa, niin etenkin PS3-pelureiden kannattaa piipahtaa PlayStation Storessa, laittaa WipEout HD:n demo latautumaan, ahmia vähän potkaa, käydä potkukelkkalenkillä ja sitten nauttia liiturikilpailuista.

Sony näet pulauttaa Storeen WipEout HD:n ilmaisen demon sopivasti jouluaattona.

Demo sisältää yhden ajettavan radan täydellä 1080p HD-grafiikalla, Dolby-tilaäänin ja liikkuva WipEout-poliisikin on lähetetty kahvitauolle. Nopeusrajoituksia ei tunneta.

Demon ladanneet voivat myös ostaa täyspelin alennettuun jouluhintaan.

Lisää aiheesta

Wipeout HD (PS3)

Haukkukaa vain kerettiläiseksi, mutta minulle Sonyn kaahailubrändeistä merkittävin ei suinkaan ole Gran Turismo. Ultranopea, räikeän ylivärikäs ja itsetietoisen viileä Wipeout-sarja ansaitsi erityispaikan sydämessäni jo PS1-aikoina, eikä minkäänmoisista Prologeista ollut lievittämään Wipeout HD:n odotuksen tuskaa. Vaan nyt se on vihdoin täällä!

Wipeout HD on PlayStation Networkissa julkaistu maistiaisen ja täysverisen julkaisun välimaastoon sijoittuva tuotos, joka on sisällön suhteen pitkälti samalla viivalla Gran Turismo 5: Prologuen kanssa. Radat ja ajokit ovat tuttuja Wipeoutin PSP-versioista, mutta se mitä käsikonsoliversiot eivät voi tarjota, on Wipeout HD:n 60 kuvan sekuntitahtia päivittyvä Full HD -teräväpiirtokuva. Yltiötyylitelty ja sykähdyttävän värikylläinen ulkoasu, upea elektro-soundtrack ja herkullinen vauhdin tuntu pääsevät Wipeout HD:ssä ennennäkemättömästi oikeuksiinsa.

WipEout Pulse (PSP)

WipEout Pulsen pelimekaniikka ei yllättäen – tai voisiko sanoa onneksi – juuri eroa edeltäjistään. Hieman maan pinnan yläpuolella leijuvat futuristiset liidokit ajavat kilpaa pitkin futuristisiin maisemiin sijoitettuja kenttiä, joissa raskaan aseistuksen lisäksi meininkiin tuo piristystä myös toisinaan pirullinen kenttädesign.

WipeOut Pulse -ensikosketus

Entäpä nyt? Kuuden jatko-osan jälkeen? Wipeoutien nimi kaikuu yhä kauniisti pelaajien korvissa, etenkin PSP-pelureilla. PSP:lle julkaistu WipEout Pure on edelleen eräs laitteen parhaista peleistä – ja jatkoa seuraa. Syksyllä julkaistava WipEout Pulse vie sarjaa reippaan askeleen eteenpäin tuoden muassaan uuden annoksen tuttua Wipeout-meininkiä ja uusiakin ominaisuuksia. eDomen Jukka O. Kauppinen vieraili Lontoossa Sonyn esittelytilaisuudessa tutustuen syksyn PSP-peliuutuuksien kuumimpaan tuotokseen.

Lue myös

Arvostelu: Grand Theft Auto IV (PC)

Arvostelu: Tomb Raider Underworld (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

eDomen joulupelisuositukset 2008 – mitä pukinkonttiin?

World of Warcraft, työhaastattelun turma

Vuoden 2008 parhaat pelit -äänestys