Uusimmat

EA uudelleenjärjestelee: ei uutta studiota, Black Box kiinni?

21.12.2008 12:00 Jouni Mäki-Panula

Electronic Arts pistää toimintojaan uusiksi ja miettii monenlaisia operaatioita. Yhtiö on muun muassa päättänyt peruuttaa yhden uuden pelistudion perustamisen, samalla kun perinteikäs Black Box saattaa olla lopetusuran alla.

EA ilmoitti peruuttavansa Vancouveriin suunnittelemansa uuden studion. Aiemmin suunnitelmissa oli toiminnan laajentaminen kaupungissa. EA:lla on entuudestaan Vancouverissa kaksi studiota. Kolmannen tarkoitus olisikin ollut muun muassa lisätilan tarjoaminen ahtaissa oloissa toimiville Black Boxille ja EA Canadalle, mutta huonon joulumyynnin ja synkkien talousnäkymien vuoksi EA on luopunut hankkeesta.

EA aloitti kolmannen studion suunnittelun viime vuonna, mutta nyt rakenteilla olevat tilat on jo vuokrattu eteenpäin.

Samaan aikaan yhtiön arvellaan valmistelevan Kanadan toimintojensa uudelleenjärjestelyä, jonka myötä myös Black Boxia saattaa uhata sulkeminen. Väite on vielä vahvistamatta, mutta Edge Onlinen koostaman reportaasin perusteella useammankin tahon tiedot viittaavat Black Boxin sulkemiseen.

Huhumylly sai alkunsa, kun Black Boxille perinteisesti kuuluneen Need for Speed -pelisarjan väitettiin tulleen tiensä päähän. Tämä tieto kuitenkin kumottiin nopeasti, mutta samassa yhteydessä kiertonsa aloitti uusi huhu, jonka mukaan Need for Speed jatkaa, mutta pelisarjan kehittämisestä vastannut Black Box todennäköisesti suljetaan.

EA:n uskotaan valmistelevan Vancouverissa sijaitsevien Kanadan toimintojen yhdistämistä yhteen studioon, jonka myötä Black Box lakkaisi olemasta ja studion kolme erillistä Need for Speed -tiimiä sulautuisivat uuden studion alaisuudessa yhdeksi. Tämä puolestaan johtaisi lopulta harvempaan Need for Speed -pelien ilmestymistahtiin.

EA ei ole vielä kommentoinut huhuja suuntaan tai toiseen, mutta Vancouveriin suunnitellun uuden studion peruuntumisen epäillään ennakoivan vastoinkäymisiä myös Black Boxille.

Lähteet: EA Ends Plans for New Vancouver StudioEA to Abandon Black Box Studios?

Lue myös

eDomen joulupelisuositukset 2008 – mitä pukinkonttiin?

eDomen testissä PC-versio Grand Theft Auto IV:stä ja tuorein Tomb Raider

GTA4 oli odotetusti rahasampo

Jouluna: kinkkua, potkaa ja WipEoutia

Vuoden 2008 parhaat pelit -äänestys