Uusimmat

Artikkeliyhteenveto: testissä kuulokkeet, hiiri ja digisoitin

31.12.2008 15:35 Jukka O. Kauppinen

Kurkistakaamme artikkeliyhteenvetojen rintamalla myös laitepuolen testeihin. eDomen tuoreimmissa laitetesteissä Creative HS-1200 Wireless Headset -langattomat kuulokkeet, Zen X-Fi -digisoitin ja Verbatim Rapier V1 Laser -pelihiiri.

Creative HS-1200 Wireless Headset – testissä langattomat pelikuulokkeet

Langattomien hiirien järkevyydestä ja toimivuudesta voidaan olla montaa eri mieltä, mutta jotkut koneen lisälaitteet ovat sellaisia, että ne suorastaan huutavat langatonta vaihtoehtoa. Yksi tällainen ovat headset-kuulokkeet. Varsin aktiivisina WoW-kausina kaiken tilan vievät, kömpelöt piuhahärdellit ja ääniporttien säätäminen tuntuu suuremmalta ongelmalta kuin elämän hukkaaminen graafiseen keskusteluohjelmaan.

Creative Zen X-Fi – digisoitinten aatelia, pikkupulmista huolimatta

MP3-soitinten rintamalla Creativen Zen X-Fi on melkoinen ominaisuuspeto. Siinä ei ole digitv:tä, kuten aiemmin kokeilemassamme LG:n  T80-soittopelissä. Mutta kaikkea muuta siinä onkin yltämittaisesti.

Zen X-Fi on paitsi ykkösluokan musiikkisoitin, myös kerrassaan toimia videotoistin. Toki ruutu ja resoluutio ovat pienet, mutta kuva on tarkka ja lagiton. Onpa laitteessa myös yllättäviä luksusominaisuuksia, kuten WLAN ja mahdollisuus striimata musiikkia verkon yli. Ja mikä tärkeintä: tallennustilaa on sen verran, ettei se lopu aivan kesken.

Verbatim Rapier V1 Laser – kohtuuhintainen pelihiiri

Paremmin tallennusmedioistaan tutuksi tullut Verbatim on aloittanut uuden aluevaltauksen pelihiirten myötä. Mallistosta löytyy tällä hetkellä kaksi erilaista mallia, joista V1 on se paremmin varusteltu.

Kokeilun perusteella Verbatimilla on potentiaalia myös tarvikemarkkinoilla.

Aiempia laitetestejä muun muassa:

Slingbox – television katselua kännykällä ja läppärillä, missä tahansa

Slingbox on vekkuli laite. Sillä on keksitty näppärä ratkaisu ongelmaan, jota moni ei luultavasti tiennyt omaavaankaan. Slingboxeilla on näet mahdollista katsoa kotitelevisiota muuallakin kuin telkkarin äärellä. Jos käytössä vain on läppäri tai nopea älypuhelin sekä nettiyhteys, niin telkkari näkyy, olit sitten missä tahansa.

Yllättävän viihdevekottimen yllättävämpi puoli on ehkä se, että se toimii. Íhan oikeasti. Vieläpä vaivattomasti.

Verbatim SmartDisk – data kulkee mukana USB-levyasemalla

Verbatimin ulkoinen SmartDisk-taskukiintolevy on nätti ja kompakti vekotin. Eiväthän nämä ulkoiset massamuistit yleensäkään koollaan hämmästytä, mutta sallittakoon pieni annos tervettä ihastelua tekniikan kehittymisestä käyttäjäystävälliseen ja käyttökelpoiseen suuntaan.

Verbatimin SmartDisk-levyissä on mietitty erityisesti liikkuvan tietokoneenkäyttäjän tarpeita. Kiintolevy-yksikkö on erittäin pieni, kevyt ja miellyttävästi muotoiltu. Siinä ei ole esimerkiksi teräviä kulmia, jotka voivat tökkiä taskussa tai tarttua asioihin tarvikelaukussa. Niinpä se onkin miellyttävä ja käytännöllinen ratkaisu suurempien datamäärien kuljettamiseen.

Popcorn Hour A-100 – kätevä ja äänetön mediasoitin

Mistä hyvä mediasoitin olohuoneeseen? Siinä lukemattomia digitaaliviihteen käyttäjiä askarruttava ongelma. Kunnollisen ja kaikki tarpeet täyttävän mediasoittimen etsintä tuntuu olevan päättymätön urakka. Vaikka markkinoilla on jos jonkinlaisia laitteita, joilla voi katsella videoita, kuvia ja kuunnella musiikkia, niin jokaisessa on omat ongelmansa.

Popcorn Hour on yritys ratkaista tämä pulma. Se on pieneen kuoreen pakattu mediasoitin, jonka kyky toistaa erilaisia mediaformaatteja osoittautui testissä erinomaiseksi. Laitteesta löytyi kuitenkin myös outoja bugeja ja puutteita, joiden johdosta se ei saata soveltua vaativimpien mediaviihteen kuluttajien käyttöön.

Muropaketin artikkeleissa muun muassa:

Fujitsu-Siemensin uudet pelikannettavat

Kannettavia tietokoneita löytyy maailmalta miljoonittain ja niiden osuus kaikista tietokoneista kasvaa jatkuvasti räjähdysmäisellä nopeudella. Tietokonevalmistajia on lukuisia, kuten on myös eri käyttötarkoituksiin kohdistettuja malleja. Muropaketti on aiemmissa kannettavia tietokoneita käsittelevissä artikkeleissa kohdistunut tutkimaan muun muassa pienikokoisia kannettavia tietokoneita ja pelikäyttöön suunniteltuja ratkaisuja. Tässä artikkelissa mukana on kaksi Fujitsu-Siemensin kannettavaa tietokonetta: Amilo Sa 3650 ja Amilo Xi 3650-002. Mallinimet ovat erehdyttävän samankaltaiset, mutta varsinaisissa tuotteissa on huomattavia eroja.

Kuvaraportti: Phenom II X4 ylikellotusta nestemäisellä typellä

AMD:n suomalaisvahvistus Sami ”macci” Mäkinen kyseli jo hyvissä ajoin lokakuun lopussa olisiko Muropaketin Sampsa Kurrilla ja tänä vuonna aktiivisesti ylikellotusrintamalla esiintyneellä Petri Korhosella kiinnostusta testata yrityksen uutta 45 nm:n SOI-tekniikalla valmistettavaa Deneb-koodinimellistä neliytimistä Phenom II X4 -työpöytäprosessoria nestemäisellä typellä. Alunperin tapahtumapaikkana piti toimia Tukholma, mutta lopulta lentoliput osoittivat kohti Chicagoa. Matkaan lähdettiin maanantaina 8. joulukuuta ja perille päästiin Lontoon kautta aikaeron ansiosta samana iltana.

Pelaajan kotelot vertailussa: Antec Twelve Hundred, Cooler Master HAF 932 ja Thermaltake Armor+ MX

Lähes kaikista tietokonekomponenteista ja oheislaitteista löytyy nykypäivänä tietyille käyttäjäryhmille kohdistettuja malleja ja sama pätee myös koteloihin. Kun Muropaketissa testattiin edellisen kerran koteloita, käsittelyssä oli kaksi toisistaan varsin paljon poikkeavaa mallia Antecilta. Tällä kertaa koteloita päätettiin katsastaa pelaajan ja tehokäyttäjän kantilta ja mukaan valittiin noin 150 euron hintaiset ”pelikotelot” Antecilta, Cooler Masterilta ja Thermaltakelta. Näistä valmistajista ainoastaan Antec mainostaa koteloaan suoranaisesti juuri pelaajille, mutta yhteneväisyydet ovat selvät. Kaikki kolme koteloa ovat näyttäviä ja hyvin jäähdytettyjä, mutta eroavatko ne tavallisista koteloista jollain muulla osa-alueella? Vertailussa otamme selvää mitä tuolla rahalla saa ja miten pelaajille suunnitellut kotelot eroavat perusmalleista.

Muropaketin uusimmat