Uusimmat

EA:pelit käyttäjäystävällisempiä Steamissä kuin omassa nettikaupassa

31.12.2008 19:15 Jukka O. Kauppinen

Ihmettelimme jo aikaisemmin kesällä Electronic Artsin ikioman nettikaupan käytäntöä, jonka myötä ostajille taataan rajaton ostettujen pelien uudelleenlataamisoikeus hurjan kuuden kuukauden ajaksi. Käytäntö on nostanut nyt uutta ihmetystä, kun yhtiön pelit ovat saatavilla myös Steamistä, ihan ilman latailurajoituksia.

EA:n nettikauppa pohjautuu Digital River -yhtiön järjestelmään, jota käyttää moni muukin pelifirma ja ohjelmistotalo. Digital River tarjoaa asiakkaidensa asiakkaille – siis tässä tapauksessa EA:n pelien ostajille – vain kuusi kuukautta pelien latailuun. Jos ostat tämän jälkeen uuden pelikoneen, hei hei peli! Hei hei 50 euroa! Digital River kuitenkin tarjoilee laajennetun latauspalvelun, jonka myötä pelin voi ladata jopa kahden vuoden ajan. Todellista asiakaspalvelua! Lisämaksusta, toki!

Ei sinänsä mitään uutta, mutta kuten Ars Technica -sivusto kuitenkin nyt ihmettelee, mitäs järkeä tässä enää on, kun EA:n julkaisut voi ostaa myös Steamistä? Steamistä ostetuissa peleissä ei ole mitään latailu- tai asennusrajoituksia. Kerran ostettu, pysyvästi ostettu.

Olisipa mielenkiintoista olla taas kerran kärpäsenä katossa EA:n ja Digital Riverin palaverissa. Onko EA keskustellut käyttäjien latausoikeuden laajentamisesta, mikä on Digital Riverin kanta. Miksi nettikauppajärjestelmän tarjoaja on alkujaankaan keksinyt rajoittaa latausoikeudet puoleen vuoteen?

Lukekaa juttu: Downloading your games? Get ready for extra fees

Lue myös

Arvostelu: A Vampyre Story (PC)

eDomen arvosteluviikko: GTA4, Mirror’s Edge, SingStar, Sonic Chronicles, EndWar ja Tomb Raider Underworld

Lystikkäitä Sackboy-fotarointeja

PlayStation 3 -patteri mursi nettisalauksen

Suomipelejä pennosilla ja muita hyviä pelitarjouksia

Muropaketin uusimmat