Uusimmat

Richard Garriott löysi avaruudesta inspiraation pelikehitykseen

02.01.2009 13:01 Miikka Lehtonen

Richard ”Lord Britsh” Garriott on monessa liemessä keitetty pelialan veteraani, jonka kätten työtä ovat muun muassa monien rakastamat Ultima-roolipelit. Useiden kolhujen jälkeen mies aikoi jo jättää koko pelialan, mutta niin se mieli on tuuliviirin lailla taas muuttunut ja nyt mies suunnittelee uutta peliään.

Lord Britishin nimellä tunnettu roolipeliveteraani tuskin oli täynnä hyvää uskoa pelialaa kohtaan sen jälkeen kun EA osti hänen rakkaan Origin-firmansa ja ajoi sen maan rakoon. Pitkään suunniteltu Tabula Rasa -nettiroolipelikin floppasi täysin ja mies itse lähti avaruuteen etsimään suurempia vastauksia. Ne löydettyään hän ehti jo julistamaan olevansa muuttunut mies, jota pelit eivät enää kiinnosta.

Mikä lie miehen mielen muuttanut, mutta nyt kellossa on täysin toinen ääni. ”25 Origin-vuoden jälkeen keskiaikainen fantasia ei olisi voinut enää kiinnostaa minua vähempää. Nyt kun olen pitänyt hyvin mielenkiintoisen loman, olen taas valmis palaamaan sorvin ääreen”, Garriott kertoi BBC:lle. ”Suunnitelmissani on luultavasti keskiaikainen fantasiapeli, vieläpä online-sellainen. Ihmisten välisessä yhteistyössä ja kanssakäymisessä on vain jotain niin kiehtovaa”, British pohti.

Uudesta työpaikasta ei vielä ole tietoa, sillä Tabula Rasan flopattua Garriott jätti korealaisen NCSoftin. Rahaa miehellä olisi vaikka perustaa oma firma, mutta samaisessa jutussa hän kehuu erästä toista alan veteraania, kenties yhteistyön toivossa.

”Jos minun pitäisi nostaa esiin yksi erinomaista työtä tekevä pelikehittäjä, se olisi Blizzard”, Garriott kertoi. ”Heidän käännyttämiensä ihmisten määrä on hämmästyttävä ja he ovat näyttäneet meille kaikille, millaista pelikehitys voi parhaimmillaan olla.”

Richard Garriott ja Blizzard? Aloittakaa fanfictionin kirjoittaminen nyt.

Lisää aiheesta

Lord British osaa bilettää

Lord British lopetti NCSoftilla, suuntaa kohti uusia unelmia

Pelimiljoonat tekivät Richardista astronautin

Lord Britishin avaruusmatka: 8 kuukautta Venäjällä ja puolitoista viikkoa avaruudessa

Lue myös

Wiikon wanha: Zool

EA:pelit käyttäjäystävällisempiä Steamissä kuin omassa nettikaupassa

eDomen kaapintyhjennysarvonnassa neljä peliä Xbox 360:lle

Muropaketin uusimmat