Uusimmat

El Presidenten suosikkipeli: rautanyrkki vai silkkihansikas?

30.01.2009 17:45 Janne Rautiainen

Kalypso Media hankki viime vuoden puolella oikeudet Take-Twolta Tropico-sarjaan, minkä myötä bulgarialainen Haemimont Games alkoi töihin. Sarjan uusin inkarnaatio Tropico 3 onkin jo edennyt mukavasti, joten siitä on tiputeltu hieman lisätietoa julki kotidiktaattorien iloksi.

Peli sijoittuu ajallisesti kylmän sodan vuosiin ja sisältää mahdollisuuden hiekkalaatikkorellestykseen Random Game -vaihtoehdolla. Pelaaja voi määritellä oman hahmonsa kyvyt viimeisen päälle ja jopa muokata saarensa mieluisakseen ennen pelin aloittamista.

Kun kukkulat on nostateltu, laaksot levitelty ja muodot muutenkin kohdillaan, on aika ryhtyä murskaamaan oppositiota rautanyrkillä ja viskata ajatusrikolliset tyrmään. Saaren väestön ei myöskään tarvitse arvailla presidentin mietteitä, kun johtaja voi ilmoitella mielihalunsa pitämällä puheita palatsinsa parvekkeelta.

Poliittisen ilmaston puhdistuksen jälkeen aurinkoisen paratiisin kadut ovat turvallisia El Presidenten käyskennellä, jolloin pelimoottorin yksityiskohtaisuutta voi ihalla esimerkiksi parvekkeilla kuivuvien pyykkien muodossa tai muuten vain paistatella päivää rannalla. Kansalaisia varmasti ilahduttaa myös tieto siitä, että heidän verorahansa ovat hyötykäytössä rakkaan johtajan käyttäessä niitä kasinon pelipöydissä.

Hellämielisyyden iskiessä pelaaja voi toki myös heittäytyä pehmoksi ja tulla tunnetuksi oikeudenmukaisena sankaripresidenttinä ja tinkiä budjetista viinan, laulun ja naisten kohdalla, siirtäen varoja alamaistensa hyvinvointiin.

Sikarinhuuruisia banaanivaltioita poljetaan PC:llä myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoja: Tropico 3 Details

Lisää aiheesta

Tropico 2: Pirate Cove (PC)

Lue myös

Arvostelu: Killzone 2 (PS3)

Fallout 3:n Operation Anchorage: lyhyt ja vaatimaton

Gears of War hajosi, Epic lupaa korjata

Paradox panostaa rankasti indiepeleihin

Warhammer Online laajenee kunnolla ja ilmaiseksi

Muropaketin uusimmat