Uusimmat

Global Game Jam tuotti omalaatuista pelattavaa

04.02.2009 18:30 Janne Rautiainen

Viime viikonloppuna järjestettiin ensimmäistä kertaa Global Game Jam -pelikehitysmaratoni. Tapahtuma koostui ympäri maailmaa järjestetyistä yksittäisistä 48 tuntia kestäneistä tilaisuuksista, joissa mahdollisuutta näyttää osaamistaan ja ideoitaan hyödynsi yli 1600 osanottajaa 23 maasta.

Kehitystiimejä ei kasattu valmiiksi etukäteen, vaan ryhmät muodostettiin vasta paikan päällä tapahtumiin saapuneista ihmisistä.

Ajan päätyttyä yli 300 uutta indiepeliä oli nähnyt päivänvalon. Maratontapahtumia järjestettiin lähinnä ympäri USA:ta, mutta myös esimerkiksi Ranskassa, Australiassa, Venezuelassa, Tanskassa ja Liettuassa.

Pelijamittelun sadosta mainittakoon vaikkapa Petri Purhon ja hänen tiiminsä tekemä 4 Minutes and 33 Seconds of Uniqueness, jossa yritetään yksinkertaisesti pitää ohjelma hengissä 4 minuuttia ja 33 sekuntia niin, että musta väri valtaa kokonaan alan valkoiselta. Jippona ”peli” tarkkailee netin kautta käynnistääkö kukaan muu Purhon hengentuotosta. Jos joku toinenkin käynnistää pelin, se terminoi itsensä.

Vähempää omituisuutta kaipaavat voivat kokeilla esimerkiksi Starry Starry Nightia, jossa mikrofoniin puhaltelemalla hälvennetään pilviä tähtien tieltä. Jos nukahtelevien peliohjelmoijien läpsiminen innostaa, niin The Global Game Jam Game Jam Game! on varmasti oikea valinta.

Voit tutustua maratonin tuloksiin selailemalla pelivalikoimaa osoitteessa http://globalgamejam.org/Game_browser.

Jos haluat noukkia rusinat pullasta, niin Independently Speaking-sivu on valikoinut joitakin helmiä tusinatavaran ja mahdottomien kahjouksien joukosta.

Lataa teoksia:

4 Minutes and 33 Seconds of Uniqueness

Starry Starry Night

The Global Game Jam Game Jam Game!

Lisätietoja: http://globalgamejam.org/

Lue myös

Arvostelu: Tom Clancy’s EndWar (DS, PSP)

Mass Effect 2 myös PlayStation 3:lle ja pino muita EA-uutisia

NATO haluaa SimAfganistanin

Piraatilla pokkaa: ethän levitä kräkättyä kräkkiohjelmaa?

Sims 3 julkaistaan 4. kesäkuuta!