Uusimmat

Mythic tyytyväinen Warhammer Onlinen menestykseen

06.02.2009 14:14 Tero Lehtiniemi

Verkkopelifirma Mythic ei ole lainkaan huolestunut siitä, että sen Warhammer Online -morpin aktiivinen käyttäjämäärä on pudonnut ensimmäisen kuukauden huimasta 750 000 pelaajasta vuoden lopun noin 300 000:een. Päin vastoin, yritys on pelin menestykseen suorastaan tyytyväinen, ja suhtautuu tulevaisuuteen optimistisesti.

Mythicin Jeff Hickman oli Eurogamerille antamassaan haastattelussa pelin käyttäjämäärästä ”superylpeä”, ja kertoo yhtiön varautuneen pelaajakannan pienenemiseen. Tähän ovat Hickmanin mukaan olleet syynä tiukka taloustilanne ja Wrath of the Lich Kingin julkaisu. Varmasti näin, mutta eDomen toimitus haluaisi lisätä listalle myös tylsän PvE-sisällön, PvP-puolen keskeneräisyyden ja epätasapaino-ongelmat.

Nyt käyttäjämäärät ovat kuitenkin taas lähteneet nousuun, ja Hickmann odottaa myös Lich Kingin kolunneiden WoW-pelaajien siirtyvän jossain määrin takaisin. Ehkä näin käy, ehkä ei. Rehellisyyden nimissä Warhammer Onlinelle ei voi toivoa kuin hyvää. MMORPG:iden julkaiseminen on nykyisessä markkinatilanteessa äärimmäisen riskialtista ja asettaa tulokkaat täysin epäreiluun asemaan vuosia porskuttaneen ja hiotun World of Warcraftin kanssa. Keskeneräisyydelle se ei tietenkään anna tekosyytä, mutta jopa WoW oli julkaisunsa aikaan kaukana valmiista.

Lisää aiheesta

Arvostelu: Warhammer Online: Age of Reckoning (PC)

Warhammer Online ylitti odotukset

Warhammer Onlinellä 750 000 pelaajaa

Lue myös

Arvostelu: Mount & Blade 1.0 (PC)

Morppia pukkaa: osallistu Warrior Epicin testiin

Eurooppa joutui morppikaaokseen: Last Chaos saapui