Uusimmat

Steaming Greenlight -palvelu aukesi, toteutus jättää toivomisen varaa

31.08.2012 10:30 Miikka Lehtonen

Valven yritys tuoda lisää indiepelejä Steamiin on käynnistynyt. Project Greenlight antaa pelaajien äänestää siitä, mitkä halukkaat pelit otetaan myyntiin. Hyvä idea, mutta toteutus on sen verran rosoinen, että tästä ei taida hyvää seurata.

Indieporukoissa on jo pitkään tiedetty, että Steamiin pääseminen on hankalaa. Valve on jatkuvan pelitulvan alla eikä kaikkea paskaa nyt kauppaan päästetä, joten kaikki ehdotukset pitää käydä läpi. Ja kun niitä tarjouksia on niin valtavasti, hyväkin peli jää liian vähälle huomiolle. Tätä ongelmaa korjaamaan Valve perusti Greenlight-projektin, jossa se antaa pelaajien äänestää siitä, mitkä pelit he haluaisivat Steamiin.

Moni indiekehittäjä, minä heidän mukanaan, oli jo ennakkoon hieman huolestunut siitä, että jos proggis toteutettaisiin huonosti, se ei toimisi kuten haluttiin. Tarkoituksenahan on, että pelaajat käyvät läpi sen valtavan pelien massan ja sitten peukuttavat pelejä joko positiivisesti tai negatiivisesti. Ja Valve sitten käy läpi eniten ääniä saaneet ja katsoo, kelpaavatko ne Steamin valikoimiin.

Hyvä idea, huono toteutus. Greenlight aukesi tänään ja pelejä olisi syynättäväksi nyt jo yli 400. Se on sellainen määrä, ettei kukaan järkevä ihminen jaksa niitä kaikkia omaksi ilokseen käydä läpi. Ehdotuksista valtaosa on myös niin jäätävää shittiä ettei niillä ole toivoakaan päästä Steamiin, mutta sielläpä ne silti ovat, aiheuttamassa ruuhkaa ja hukuttamassa niitä kiinnostavampia pelejä jalkoihinsa.

Niinpä tuntuukin siltä, että Greenlightista on miltei mahdoton tehdä satunnaisia ”hei, tämähän näyttää kivalta ja haluaisin pelata sitä” -bongauksia, vaan pelit pitäisi joko käydä yksi kerrallaan läpi käsipelillä … tai bongata jotain muuta kautta. Niinpä pelkäänkin jo vähän nyt, että Greenlightissa tulevat menestymään eivät suinkaan kiinnostavat pelit, vaan ne, jotka osaavat kaikkein tehokkaimmin huorata itselleen klikkejä. Ja se ei ole koskaan hyvä juttu.

Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Lähde: Greenlight

Lue myös

Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 2: Taistelun huumaa

Rock Band Blitz hylkää muovisoittimet

Tunti uutta XCOMia pelikehittäjien seurassa? Kyllä kiitos!

SS:ksi CS:n tilalle? Ennakossa Shootmania Storm