Uusimmat

Näillä pelikuulokkeilla toistuu musiikkikin

02.09.2012 20:00 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila on vaihteeksi istunut kuulokkeet korvilla ja teeskennellyt tekevänsä kovasti koodia työpaikallaan. Oikeasti kaveri on vain testannut Domeen Roccat Kulo -kuulokkeita muun muassa musiikkia kuuntelemalla. Ja vähän illalla kotona pelaamallakin.

Toisin kuin muhkeammat mallit, Kulo on kooltaan suhteellisen pieni. Painoa laitteella on 178g eivätkä kupitkaan ole kovin näyttävät. Ulkonäkö on Roccatille tyypilliseen tapaan hieman kulmikas ja muovinen, vaikka panta onkin asianmukaisesti metallivahvisteinen.

Panta-osa aiheuttaakin ensimmäisen pettymyksen. Sen säätövara kun on mitoitettu sangen niukaksi. Isopäisellä testaajalla kuulokkeet tuntuvat väistämättä hitusen liian tiukoilta. Tämä korostuu erityisesti käytettäessä paksumpia, samettisia korvatyynyjä.

Aivan, Kulon mukana tulee myös vaihtoehtoinen tyynypari. Paksuissa samettisissa tyynyissä on omanlaisensa miellyttävä tunnelma. Perinteisemmät tekonahkaiset tyynyt ovat ohuemmat. Niitä käytettäessä kuulokkeet tuntuvat väljemmiltä, mutta jostain syystä tekonahka hiostaa korvia ikävästi pidemmässä käytössä.

USB-äänikortti sen sijaan hanskaa hommansa kunnolla. Pelikäytössä bassojytinää riittää, äänet erottuvat hyvin toisistaan ja jopa aina haastava tilavaikutelma toimii asianmukaisesti. Ääni ei myöskään säry tai särise tiukassakaan paikassa. Nämä ovat toki perustason vaatimuksia kaikille vakavasti otettaville pelikuulokkeille.

Lue koko artikkeli: Roccat Kulo 7.1 USB – ristiriitaiset pelikuulokkeet

Lue myös

Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 2: Taistelun huumaa

Logitech G600 -MMO-hiiri hämmentää ja sekoittaa

Miten Onlive-pelipalvelu toimii Suomesta käsin?

Resident Evil 6 – myös kauhua, ei vain räiskintää

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis

Roccat Taito -pelihiirimatto kulkee kultaista keskitietä

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä