Uusimmat

Valve: perseilijät maksakoon peleistään tuplahinnan!

16.05.2011 10:30 Miikka Lehtonen

Jos olet ikinä pelannut mitään pelejä Internetissä, olet varmasti törmännyt keskenkasvuisiin, jälkeenjääneisiin tai keskenkasvuisiin ja jälkeenjääneisiin pelaajiin, joilla ei ole parempaa tekemistä kuin huutaa ja perseillä servereillä. Näin siinä käy kun vanhemmat eivät piiskaa lapsiaan. Onneksi Valvelta löytyy virtuaaliraippa.

Develop-lehden toimittajien kanssa jutellut Gabe Newell uskoo, että pelimaailman nykyinen hinnoittelumalli on rikki. ”Pelialalla on rikkinäinen hinnoittelumalli, jonka mukaan kaikki maksavat saman verran. Tämä on itse asiassa bugi, jonka haluamme korjata oman filosofiamme avulla.”

Hämärää. Mitä Newell tällä tarkoitti? No, yksinkertaisesti sitä, että kaikki pelaajat eivät ole samanlaisia tai saman arvoisia. On niitä hyviä tyyppejä, joiden kanssa jengi haluaa pelata ja on niitä persläpiä, joiden tullessa serverille silmät pyörähtävät päästä ja puoli serveriä tyhjenee. Ja Newellin mielestä asialle pitäisi tehdä jotain.

”Tämänhän pitäisi mennä niin, että todella pidetty tyyppi yhteisöstämme saisi DotA 2:n ilmaiseksi, koska hän on käyttäytynyt niin hyvin Team Fortress 2:ssa. Joku persläpi, joka ärsyttää kaikkia, voi yhä pelata, mutta hän saa maksaa pelistään täyden hinnan ja satasen äänikommunikaatiosta siihen päälle.”

Puhdasta fiktiota? Pelkkää trollausta? Ehkä, mutta jos joku firma maailmassa voisi tehdä tällaisen ratkaisun, se olisi Valve. Newell nimittäin muistuttaa samaan syssyyn, että hattukaupassa pärjäävät pelaajat tienaavat jo nyt Team Fortress 2:lla yli 20 000 taalaa viikossa. Kun rojaltteja maksellaan näin avokätisesti, miksei samalla lohkaistaisi pientä siivua Valven rahasäiliöstä hyvien tyyppien kannustamiseen ja perseilijöiden rankaisemiseen? Kannatan ehdottomasti!

Lähde: Develop

Lue myös

Roccat Kova[+] – pelihiiri täynnä Lapin taikaa

Warhammer 40k: Space Marine lunastaa K18-ikärajansa

Star Wars: The Old Republicista massiivinen kolmen tunnin betavideo

Duke Nukem Foreverin demo tuloillaan

Muropaketin uusimmat