Uusimmat

Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick ihmetteli:” Sony ei vastaa puheluihimme”

12.02.2023 18:48 Muropaketin toimitus

Microsoft on ostamassa Activision Blizzardin, ja ennennäkemättömän yrityskaupan takia Xbox-valmistajan ja Sonyn välit ovat kireät.

Microsoftin ja Activision Blizzardin yrityskaupat ovat monen maan viranomaisten tutkittavana, sillä se saattaa toteutuessaan antaa Microsoftille epäreilun kilpailuedun. Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick on kertonut haastattelussa, miten Microsoftin kilpailija Sony on reagoinut tilanteeseen. Asiasta on kertonut PC Gamer.

“Sony ei keskustele kanssamme. Itse asiassa Sony ei edes vastaa puheluihimme. Se yllätti meidät, sillä on tavallista, että vaihdamme ajatuksia tulevaisuuden tuomista mahdollisuuksista, jotka hyödyttävät molempia. En ole varma, pitääkö Sony meitä niin arvokkaana peliteollisuuden tekijänä kuin mitä se on kertonut viranomaisille”, Kotick on pohtinut.

Activision Blizzardin toimitusjohtajan mielestä viranomaisten tulisi keskittyä Sonyn markkina-aseman tarkasteluun. Kotickin mielestä Sony pystyy tuottamaan The Last of Us -sarjan tasoista sisältöä paremmin kuin kilpailijat.

“Videopelejä on yritetty tuoda jo vuosia sarjoiksi ja elokuviksi, mutta siinä ei ole onnistuttu kovin hyvin. Sonylla on huomattava kilpailuetu sen suhteen, sillä yhtiöllä on valtava määrä eri tekijänoikeuksia ja hyvin toimiva järjestelmä sarjojen ja elokuvien tuottamiseksi. Tämän takia Sony on pystynyt toimimaan aivan eri tavalla kuin kukaan muu. Olen sitä mieltä, että Sony on lähtenyt tekemään sitä [The Last of Us -sarjaa], koska heillä oli erityisen lahjakas ryhmä kehittämässä peliä, ja heillä oli hyvät mahdollisuudet käyttää Sonyn tarjoamia resursseja”, Kotick on sanonut.

LUE MYÖS: The Last of Us -tähti Troy Baker vahvisti tiedon, minkä jokainen koko planeetalla osasi arvata