Uusimmat

Apple julkisti iOS 17- ja PadOS 17 -päivitykset

06.06.2023 00:04 Muropaketin toimitus

Apple on esitellyt WWDC 2023 -tapahtuman yhteydessä, millaisia parannuksia iOS 17- ja iPadOS 17 -päivitykset tuovat mukanaan. Päivitykset julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. 

Apple iOS 17 tarjoaa personoidut ”käyntikortit”, joita iPhone-käyttäjät voivat jakaa helposti toisilleen ja jotka ovat nähtävillä kun käyntikortin omistaja soittaa. Lisäksi FaceTime sisältää nyt vastaajatoiminnon.

Päivityksen sisältöön kuuluvat myös muun muassa paranneltu autocorrect, vastaajaviestien automaattinen transkriptiominaisuus, uusi journal-muistikirja, esimerkiksi langattoman latauksen aikana toimiva standby-tila jossa ruudulla näkyvät horisontaalisesti esimerkiksi kello ja kalenteri, offline-kartat, turvallisesta kotiin saapumisesta ystäville kertova check in -toiminto sekä muuta mukavaa. Myös Siriä voi jatkossa kutsua Hey Sirin sijaan pelkästään kutsulla Siri.

iOS 17 tiputtaa ohjelmistotuen piiristä muutaman vanhemman mallin, sillä päivitystä ei julkaista enää iPhone 8- ja 8 Plus -malleille eikä iPhone X:lle.

iPadOS 17 tuo mukanaan widgetit ja muokattavan lukitusnäkymän sekä live-taustakuvat. Myös Applen Health-sovellus saapuu tableteille, kuten saapuu myös paranneltu PDF-editori.

Muropaketin uusimmat