Uusimmat

”Miljardin taalan WoW-kysymys” – pelkkä bluffi?

04.03.2008 11:38 Jukka O. Kauppinen

Activisionin Bobby Kotick totesi muutama päivä sitten, että menestyksellisen haastajan tekeminen äärimmäisen suositulle World of Warcraft -nettipelille vaatii jopa miljardin taalan panostuksen – eikä menestys olisi silti varmaa. Väitettä on nyt myös epäilty bluffiksi.

”Ymmärrän että Activisionin täytyy puolustaa fuusioitumistaan (Vivendin kanssa) ja säikytellä kilpailua, mutta minun täytyy vaatia heidät tilille sanomisistaan”, huutelee Trion World Network -yrityksen perustaja Lars Buttler.

”Blizzard on tehnyt upeaa työtä mutta World of Warcraft on vasta alkua. On aika hatusta temmottua väittää, että vain yksi ainoa tekijätiimi pystyy tavoittamaan nykypelimarkkinoiden potentiaalin, tai ettei kukaan pysty luomaan kilpailevaa tuotetta, investoitiin peliin miten paljon tahansa.”

”Blizzard on todella upea tiimi – mutta ei suinkaan ainoa.”

Toki Kotickin hulppeaa väitettä voi epäillä: ”World of Warcraftin haastaminen vaatisi puolesta miljardista miljardiin dollarin panostusta. Eikä ole mitään varmuutta, että tulos olisi tuolloinkaan menestyksellinen.”

Mutta sen todistaminen vääräksi – tervetuloa. Aina voi väittää, kuka tekee ja todistaa? WoWin suosio on huikea kilpailijoihin verrattuna ja vastaavan mainstream-markkinan tavoittaminen millä tahansa uudella tuotteella on äärimmäisen vaikeaa. Ei varmastikaan mahdotonta – mutta onnistuuko se järjellisillä taloudellisilla panoksilla? Jos joku pystyisikin tekemään yhtä tasokkaan ja pelattavan pelin, niin millaiset markkinointipanokset tarvitaan ennen kuin peli murtautuu mainstream-suosioon?

Lue lisää eDomesta

Miljardin taalan kysymys – mistä World of Warcraftin haastaja?

Kiina kielsi World of Warcraftin luurangot

Lisää World of Warcraft -metallia, tällä kertaa virallisesti

Verilöyly Azerothissa – pino World of Warcraft -bottaajia bannattiin

Videota ja tietoa World of Warcraft: Wrath of the Lich Kingistä

World of Warcraft -mielenosoitus täytti serverin virtuaaliruumiilla

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen

World of Warcraft tuo väriä parisuhteeseen ja lakitupaan

World of Warcraft: The Burning Crusade (PC)

World of Warcraftin pelaajamäärä reilusti yhdeksän miljoonan tuolla puolen

Muropaketin uusimmat