Uusimmat

Vaatehengarit 1, audiofiilit 0

05.03.2008 11:17 Jukka O. Kauppinen

Kuten Wikipedia toteaa: ”Audiofiili (lat. audire, kuulla, kreik. philos, rakastaa) on henkilö, joka pitää hyvästä musiikin toiston äänenlaadusta, erityisesti henkilöä joka pitää Hifi-äänentoistosta.” Säätäminen, huippukalliit piuhat ja feng shui –tasoinen audioelämyksen tavoittelu saivat kuitenkin hieman kolhuja, kun 12 raskaan sarjan audiofiiliä nautti täysin rinnoin vaateripustimien tarjoamasta musiikkielämyksestä.

Audiofiilien hämmästely jaksaa hämmästyttää ainakin täällä toimituksen suunnalla. Hyvä äänentoisto on toki tärkeä osa pelien, musiikin ja elokuvien tarjoamaa elämystä. Mutta satasia, jopa tonneja metriltä maksavat äänikaapelit, feng shuilla siunatut vahvistinkaapit ja muut maalaisjärjen tuolle puolen yltävät luksushifistelyt menevät yleensä yli ymmärryksen. Mutta kunhan ette minun rahojani niihin käytä, olkaa hyvä vain.

Sitäkin hauskempaa on kuitenkin lukea, miten audiofiilit eivät erottaneet tonneja maksavien luksusäänikaapeleiden ja metallisten vaatehengarien äänenlaatua toisistaan.

Aivan.

Eräs ääniharrastaja näet teki ystävineen kaapelitestin, jossa testattiin erilaisia äänikaapeleita – ja teknikko vaihtoi välillä testaajaryhmän tietämättä kalliiden kaapeleiden tilalle metalliset vaatehengarit, joiden molempiin päihin oli kolvattu ääniliittimet. Lopputulos? Edes 12 testikuuntelijan ryhmä ei pystynyt erottamaan hengarin ja kalliiden luksusäänipiuhojen välittämää ääntä toisistaan.

It was impossible to determine which sounded best the majority of the time and which wire was in use.

Toki kalliilla rahalla ostetut piuhat ja laitteet saattavat parantaa äänentoiston laatua – mutta kuten tästäkin pikku kokeesta nähtiin, paljonko siitä on todellista ja paljonko vain lume-efektiä?

Lue alkuperäinen tarina täältä: When is good enough, enough.

Kuva: The Consumerist

Lue lisää eDomesta

Yhdysvaltain Ilmavoimat siirtyy PlayStation 3 –aikakauteen

Dungeons & Dragonsin luoja matkasi tuonpuoleiseen

Pelidebaatti Britannian parlamentissa: raiskauspelit pannaan

LG:Ltä digitv ja mp3-soitin samassa paketissa

Smarty Pants (Wii)

Devil May Cry 4 (PC, PS3, 360)

Speedball 2: Tournament (PC)

Sopiva hinta muutaman metrin äänikaapelista on...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat