Uusimmat

Bully-ongelmat saivat Rockstarin häpeämään

06.03.2008 12:16 Miikka Lehtonen

Ei ole taas helppoa olla Rockstar. Jos firma ei saa sontaa niskaansa moraalinvartijoilta, jotain muuta menee pieleen. Tällä kertaa se ”jokin muu” on Bully-peli, jonka uusintaversio on osoittautunut melkoiseksi ongelmatapaukseksi.

Aiemmin tällä viikolla julkaistu Bully: Scholarship Edition on paljastunut bugiseksi hirvitykseksi, jossa ruudunpäivitys takkuaa ja peli jumittelee. Ongelmasta on kohistu paljonkin netin keskustelupalstoilla, sillä epävakaat pelit eivät yleensä ole Rockstarin tavaramerkki.

Rockstarin pojat ovat reagoineet nopeasti ongelmiin ja julkaisseet tiedotteen, jossa Rockstarin perustajiin kuuluva Sam Houser pahoittelee tapahtunutta. Houserin mukaan ongelma vaivaa lähinnä vanhempia Xbox-konsoleita ja aiheuttaa heille päänvaivaa, sillä testauksessa moista takkuamista ei ilmentynyt. Kyse lienee siis laitteisto- ja ohjelmistovikojen yhteentörmäyksestä.

”Vakuutan teille, että emme ikinä törmänneet tähän testijaksomme aikana, emme toimistollamme, emmekä Microsoftilla. Olen kauhuissani ja työskentelemme nyt kellon ympäri korjataksemme ongelman”, Houser vakuutti.

On sinänsä ymmärrettävää ja uskottavaa, ettei ongelmia ilmennyt testijakson aikana, sillä Xbox 360:n niin kutsutut debug-versiot, joilla testivaiheessa olevaa koodia pyöritetään, toimivat aivan eri käyttöliittymällä kuin normaalit pelikonsolit. Toivottavasti ongelma saadaan joka tapauksessa korjattua mahdollisimman pian.

Kannattaa muuten totuttautua siihen ajatukseen, että Bully nähdään taas lähiaikoina otsikossa. Xbox 360 -versiosta löytyy nimittäin saavutus, jonka saa vain pussailtuaan 20 pojan kanssa. Jahka uutinen kulkeutuu Jack Thompsonin kryptaholveihin, tiedossa lienee kaikkien myrskyjen äiti.

Lue lisää eDomesta

Kertaus on opintojen äiti – Bully aiheuttaa taas kohua

Jack Thompson iskee jälleen

Koulukiusaus jatkuu Wiillä ja Xbox 360:lla

Uusi Bully-kohu tiedossa?

Jack Thompson vastaan pelaajat, osa 562

Muropaketin uusimmat