Uusimmat

Tutkija: videopeleistä potkua makuuhuoneen puolelle

07.03.2008 14:04 Miikka Lehtonen

Se lienee jo kaikille tuttua ja selvää, että Wii on aikamme suuri hittituote Amerikkalaisten kotirouvien ja perheiden keskuudessa. Wiin – ja videopelien – kasvava suosio on saanut aikaan useita, hillittömiä kannanottoja, joissa yritettään perustella pelaamisen yllättävää hauskuutta mitä ihmeellisemmin keinoin. Nyt niistä on kuulemma hyötyä myös makuuhuoneessa.

Amerikkalainen tohtori Laura Berman tunnustaa, että hän ei ole ikinä sietänyt videopelejä – ne kuulemma tekevät ihmisistä pahvipäisiä laiskureita. Oletettavasti tohtori Berman katsoo silti televisiota, mutta se ei ole jutun pointti, sillä tohtori on nähnyt valon – videopelit ovat sittenkin jees!

”Kuvitelkaa yllätykseni, kun ystäväni kertoi minulle, että heidän Wiinsä on paitsi heidän lastensa suosituin ajanviete, myös heidän avioliittonsa pelastus”, Berman hehkuttaa. Kyse ei tällä kertaa liene siitä, että pari olisi löytänyt uudelleen lempensä kipinän Legend of Zeldan juonen kautta, vaan fyysisten harrastusten – jollaiseksi myös Wii lasketaan – aiheuttamista kemiallisista vaikutuksista.

”Tämä on eräs Wiin suurista hyödyistä ja myös yksi syistä, joiden ystäväni katsoo pelastaneen hänen avioliittonsa. Kun parit suorittavat yhdessä fyysisiä, jännittäviä aktiviteetteja (kuten nyrkkeilymatseja Wii Boxingissa tai Wii Tennis -pelejä), heidän aivonsa pumppaavat heihin adrenaliinia ja dopamiinia.”

”Nämä kemikaalit saavat aikaan tuntemuksen, joka tuo mieleen ne perhoset, joita pyöri vatsassasi kun ensi kertaa tapasit parisi. Toisin sanoen uudet ja jännittävät aktiviteetit voivat auttaa vangitsemaan uudelleen sen jännityksen, joita tunsit ensimmäisillä treffeilläsi. Kun lopetat Wiillä pelaamisen, voit olla valmis jatkoeriin makuuhuoneen puolella.”

Jotta näin. Wii on siis hauska koko perheen bilevehje, mutta myös tehokas lemmenlääke ja parisuhteiden pelastaja. Oli tohtorin kemiassa perää tai ei, kukaan ei voine kiistää sitä, että rentoutuminen ja hauskanpito yhdessä tuo lisää väriä parisuhteeseen kuin parisuhteeseen.

Tohtorin alkuperäinen kirjoitelma lisävinkkeineen ja -hyötyineen löytyy Yahoo! Health -saitilta.

Lue lisää eDomesta