Uusimmat

Vilskettä Japanilistoilla: PSP ykkösenä laitelistoilla, Xbox 360 –pelit PS3:sta ylempänä

09.03.2008 15:03 Jukka O. Kauppinen

Konsolien maalaaminen uusilla, maukkailla väreillä kannattaa. Nintendo sen meille opetti. Ja läksy on taas kerran mennyt perille, sillä Japani-katsauksessa PSP-käsikonsoli on noussut jo konsolimyyntilistojen kärkeen. Ja mitä ihmettä pelien top 10 –listalta löytyykään?

Uusi mintunvihreä PSP on selvä hittituote, sillä se nosti PSP:n Wiin ja DS:n ohi myyntilistojen kärkeen. Viehättävää. Sonyn mukaan ”pastellisävy on erityisen rakastettu naisten keskuudessa” ja Sony tähtääkin Blume-sarjan konsoleilla erityisesti naispelaajien houkutteluun.

Viime viikon laitemyynnit Japanissa:

  1. PlayStation Portable: 73 706 myytyä konsolia
  2. Nintendo Wii: 64 535 myytyä konsolia
  3. Nintendo DS: 51 922 myytyä konsolia
  4. PlayStation 3: 13 520 myytyä konsolia
  5. PlayStation 2: 10 986 myytyä konsolia
  6. Xbox 360: 2282 myytyä konsolia

Pelilistat ovat puolestaan joltisenkin tuttua Nintendon juhlaa, joskin suureksi yllätykseksi PS2:lle julkaistu Gundam-sarjan uusin versio Gundam Musou Special nousi kirkkaasti ykköseksi. Tässä sitä taas nähdään, että uusimmat konsolit eivät ole aina se kovin juttu, vaan vanha kunnon PS2 porskuttaa edelleen erittäin vahvana – niin Japanissa kuin Suomessakin.

Suurempi hämmennys nousee top-listan viidettä sijaa tutkaillessa. Xbox 360:lle julkaistu musapeli The Idolmaster: Live for You näet nousi Japanin pelien kokonaismyyntilistan kärkisijoille. Hämmästyttävää ja hämmentävää, etenkin kun ensimmäinen PS3-peli Lost Planet: Extreme Condition löytyy listalta vasta sijalta 17.

Viime viikon pelimyynnit Japanissa:

  1. Gundam Musou Special (PS2)
  2. Super Smash Bros Brawl (Wii)
  3. Wii Fit (Wii)
  4. Soma Bringer (DS)
  5. The Idolmaster: Live for You (360)
  6. Etrian Odyssey II: The Royal Grail (DS)
  7. Musou Orochi (PSP)
  8. Harvest Moon: Shining Sun and Friends (DS)
  9. Wii Sports (Wii)
  10. Winning Eleven Play Maker 2008 (Wii)

Aiempia Japanin listoja silmäillessä huomaa, että tehokonsolien visiitit listakärjessä ovat harvassa. Helmikuun lopulla Lost Planet kävi top 10 –listan seitsemännellä sijalla, heti perässään Xbox 360:n Bioshock. Helmikuun alussa sentään PS3:n Devil May Cry 4 oli jo toisella sijalla, Makai Senki Disgaea 3 kuudennella, Assassin’s Creed yhdeksännellä – ja Xbox 360:n Devil May Cry 4 seitsemännellä. Vaikka Xbox 360 onkin laitemyynneissä altavastaaja Japanissa, niin on jopa hupaisaa seurata miten sille julkaistut pelit yltävät jo verrattain säännöllisesti top 10 –listoille – johtunee siitä että suurin osa maan Xbox-pelaajista singahtaa pelikauppoihin heti uusien isojen pelien ilmestyessä.

Lue lisää eDomesta

eDomen arvosteluviikko: suuria seikkailuja, toimintaa ja älypelejä

Gran Turismo 5 Prologuen täydellinen autolista

Ihan oikea taivaallinen miekka

Katso Battlefield Heroesin lystikäs traileri

Ota osaa suureen räiskintäkisaan, voita kolme FPS-peliä

Viikon videojysäys: Army of Two, The Club, Sims ja paljon muuta

Muropaketin uusimmat