Uusimmat

Piraattipelikohu Pekingin olympialaisista

11.03.2008 12:44 Jukka O. Kauppinen

Pekingin olympialaiset lähestyvät ja maailman huomio kiinnittyy kasvavassa määrin Kiinaan. Ja vaikka Kiinassa kovasti kuulemma yritetäänkin panostaa tekijäoikeuksien kunnioittamiseen ja piratismin vähentämiseen, niin ei se näemmä ainakaan olympialaisten verkkosivujen ylläpitäjiä koskenut.

Olympialaisten verkkosivuilta näet löytyi yhdysvaltalaisen Cadin Batrackin tekemä peli, josta oli vain vaihdettu grafiikkaa ja ääniä.

”He latasivat Flash-pelini swf-tiedoston, purkivat sen, poistivat nimeni, vaihtoivat osan grafiikoista ja julkaisivat sen omanaan”, Batrack avautuu.

”Mutta he käyttävät edelleen tekemääni grafiikkaa ja pelin sisällä on edelleen esimerkiksi minun pelini ääniefektejä, vaikka niitä ei käytetäkään. Koodikin on aivan samaa.”

”Kaksi muuta olympialaisten sivuilla olevaa peliä ovat selkeitä kopioita Ferry Halimin peleistä. En osaa sanoa ovatko ne vain klooneja vai varastettuja pelejä, mutta niissä on hitosti yhtäläisyyksiä.”

Huvittavaksi tapauksen tekee se, että Pekingin olympialaisten komitea on vannonut estävänsä olympialaispiratismin ja tekevänsä kaikkensa tuoteväärennösten estämiseksi. Sääntöjä ei kuitenkaan oltu näemmä kerrottu olympiakomitean verkkosivujen ylläpitäjille.

Snow Day –pelistä tehty Fuwa Fight the Winter Clouds on kohun myötä poistettu pikaisesti olympialaisten sivuilta.

Cadin Batrack: ‘Snow Day’ at the Beijing Olympics

http://en.beijing2008.cn/

Lue lisää eDomesta

Piratismi yllätti Nintendon, osa 2 – sotku syvenee

Piratismi yllätti pelikehittäjän

Piratismi yllätti tällä kertaa Nintendon

Piratismi, moraali ja vapaus osa 1

Piratismi, moraali ja vapaus osa 2

Square Enix vastaan väärennetyt Final Fantasy -miekat

Hakkerit ja jopa terroristit vaanivat nettipokerin pelaajia

Suomen myydyimmät pelit viikoilla 9-10/2008 – Sims kärkeen, Guitar Herojen suosio vain kasvaa

Legendaarinen MicroProse palaa – mutta ei pelitalona