Uusimmat

Tekes tukee suomalaisten pelien vientiä maailmalle

11.03.2008 14:26 Jukka O. Kauppinen

Helmikuun puolivälissä järjestettyyn pelinkehittäjien suurkonferenssiin, Game Developers Conferenceen (GDC), osallistui lähes parikymmentä suomalaisfirmaa. Suurin osa yrityksistä oli näytteillä yhteispohjoismaista peliosaamista edistävän Nordic Games -organisaation osastolla. Perinteisten mobiili- ja konsolipelikehittäjien lisäksi paikalla oli myös täysin uusia suomalaiskonsepteja.

Vuosi sitten perustetun Funda Games -yrityksen synnyn taustalla oli ajatus opettaa tavalliselle kansalaiselle sijoittamista. Helsingin kauppakorkeakoulun opiskelija Atso Andersen kehitti opiskelijatoverinsa Markku Kaustian kanssa osakekortit, jotka toimivat samalla logiikalla kuin 1970-luvulla markkinoille ilmestyneet autopelikortit.

”Kun pyörittelimme ajatusta päässämme jonkin aikaa, tajusimme, että kaikissa palveluissa on tietyt samat tunnusluvut. Mikä tahansa asia tai tuote voidaan muovailla pelin muotoon”, Andersen kertoo Nordic Games -osastolla, jonne yritys oli tullut esittelemään ideaansa ja luomaan kontakteja.

Tekesin Verso – Vertical Software Solutions -ohjelma näki yrityksen konseptissa myös oivan tavan markkinoida erästä asiakasryhmäänsä, peliyrityksiä.

Funda Games kehitti GDC:n pelikortit ja sitä tukevan nettisivuston suomalaisista peliyrityksistä. Yrityksen kehittämä korttipeli on pelattavana suomalaista peliosaamista kansainväliselle medialle ja sijoittajille esittelevällä Playfinland.fi -sivustolla.

”Suomi toimii hyvänä koelaboratoriona, mutta tarkoituksenamme on viedä tämä konsepti myös maailmalle. GDC-messut toimivat hyvänä paikkana herättää ihmisten kiinnostus ja luoda kontakteja. Ehkä tästä saadaan aikaan korttipelien renessanssi”, Andersen toteaa.

Pelitähtiä televisiosta

Pelien kehittämisen ohella suomalaisyritykset ovat rohkeasti lähteneet hakemaan myös aivan uusia ansaintamalleja. Yksi kanava on television kautta tapahtuva pelaaminen.

”Pelaaminen on valtava bisnes, mutta siltä puuttuu kansan tunnistamat tähdet. Television kautta pelaaminen saadaan aivan uudelle tasolle”, uskoo E-Sports Nordicin toimitusjohtaja Mikael Gummerus.

Yrityksen konsepti toimii siten, että pelaajat maksavat osallistumismaksun, joka sijoitetaan pelin voittopottiin. Paras pelaaja saa potin ja E-Sportsin kirstuun kilahtaa tietyn suuruinen komissio. Yritys on kehittänyt pelaamista varten oman turnausjärjestelmänsä. Gummeruksen mukaan peli pystytään skaalaamaan helposti maailmanlaajuiseksi.

Jo olemassa olevien pelien lisensoimisella toimivan TV-formaatin lisäksi E-Sports on kehittänyt myös aivan uuden tuotteen. Selainpelikonsepti Frosmon ideana on saada suuri määrä pelaajia pelaamaan netissä samaan aikaan. Tuote toimii parhaillaan kuudessa maassa. E-Sports Nordic on Tekesin rahoituksen lisäksi saanut myös yksityistä rahaa, mikä muovaa yrityksen tulevaisuuden tavoitteita.

”Tällä hetkellä tarkoituksenamme on kehittää ja levittää tuotetta. Pitkän tähtäimen tavoitteena on löytää hyvä ostaja”, Gummerus toteaa.

http://www.tekes.fi/

Playfinland.fi

Lue lisää eDomesta

Hakkerit ja jopa terroristit vaanivat nettipokerin pelaajia

Piraattipelikohu Pekingin olympialaisista

Suomen myydyimmät pelit viikoilla 9-10/2008 – Sims kärkeen, Guitar Herojen suosio vain kasvaa

Suomalainen peliala saa merkittävää tukea kansainvälistymiseen ja demoihin

Suomalainen peliteollisuus esittäytyy maailmalle

Muropaketin uusimmat